Lajme

Dhjetor

Policia e Kosovës e përfundoi vizitën studimore në Komandën e Shtabit të Karabinierëve Italianë për Mbrojtjen e Mjedisit

27 dhjetor2019

Njësia e EULEX-it për Bashkëpunim Policor Ndërkombëtar e organizoi një vizitë studimore në Itali për një delegacion të katër zyrtarëve...

Intervistë e Njësisë së Monitorimit të Rasteve të EULEX-it për KTV

23 dhjetor2019

A keni ditur se në kuadër të mandatit të tij të ri, EULEX-i i monitoron rastet dhe gjykimet e përzgjedhura, si dhe jep rekomandime se si të përmirësohet...

Takim përgatitor i organizuar nga EULEX-i për prokurorët dhe ndërmjetësuesit e Kosovës

17 dhjetor2019

Më 17 dhjetor, shtatë prokurorë dhe ndërmjetësues nga Prishtina dhe Mitrovica mbajtën takim e dytë përgatitor mbi gjendjen e ndërmjetësimit në Kosovë...

EULEX-i i përmbylli fushatën “16 Ditë të Aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore”

11 dhjetor2019

Këtë vit, fushata “16 Ditë të Aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore” me temën “Ta ngjyrosim portokalli botën: Barazia e gjeneratave ngritët kundër përdhunimit!”...

Përfaqësuesja e EULEX-it flet në Kuvendin vjetor të Shoqatës së Grave në Shërbimin Korrektues të Kosovës

11 dhjetor2019

Më 11 dhjetor, Shoqata e Grave në Shërbimin Korrektues të Kosovës mbajti kuvendin vjetor dhe prezantoi raportin vjetor të saj...

EULEX-i ia prezanton përfaqësuesve të Shteteve Anëtare të BE-së punën e tij të ndërlidhur me Shërbimin Korrektues të Kosovës si dhe gjetjet e raportit nga monitorimi i rasteve

06 dhjetor2019

Më 5 dhjetor, EULEX-i ishte nikoqir i një takimi me përfaqësuesit e përfaqësive diplomatike të pranishme në Kosovë të Shteteve Anëtare të BE-së dhe të Norvegjisë...

Fjala e Ushtruesit të Detyrës së Shefit të EULEX-it me rastin e njëzetvjetorit të Shërbimit Korrektues të Kosovës

05 dhjetor2019

Ushtruesi i Detyrës së Shefit të EULEX-it, Cezary Luba, ishte i pranishëm në ceremoninë zyrtare për shënimin e njëzetvjetorit të themelimit të Shërbimit Korrektues të Kosovës (ShKK)...

Nëntor

U emërua Shefi i ri i EULEX-it

29 nëntor2019

Më 28 nëntor 2019, z. Lars-Gunnar Wigemark u emërua Shef i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë, EULEX KOSOVA...

EULEX-i e bashkë-organizoi një punëtori për luftimin e krimeve mjedisore

29 nëntor2019

Më 26 dhe 27 nëntor 2019, tridhjetë zyrtarë të Policisë së Kosovës e përfunduan një punëtori dy-ditore për Luftimin e Krimeve Mjedisore, të organizuar bashkërisht nga EULEX-i dhe...

Ma thuaj me kohë – EULEX-i i shënon 16 ditë të aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore

25 nëntor2019

Sot, më 25 nëntor, shënohet Dita ndërkombëtare për eliminimin e dhunës kundër femrave dhe fillimi i fushatës “16 Ditë të aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore”...

Më përqafo Kosovë – Ekspozitë fotografike nga Karin Brongers në Shtëpinë e Evropës

21 nëntor2019

Më 19 nëntor, në Shtëpinë e Evropës në Prishtinë u bë hapja e ekspozitës fotografike “Më përqafo Kosovë" nga fotografja holandeze dhe ish-punonjësja e EULEX-it...

EULEX-i shënon tridhjetëvjetorin e Konventës së Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Fëmijëve

20 nëntor2019

Më 20 nëntor, EULEX-i i bashkohet mbarë botës në shënimin e tridhjetëvjetorit të Konventës së Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Fëmijëve (KKBDF)...

Kontingjenti i Italisë në EULEX përkujton viktimat nga rrëzimi i avionit në vitin 1999 në Kosovë

12 nëntor2019

Më 9 nëntor, një delegacion i kontingjentit të Italisë në EULEX, përfshirë udhëheqësin e kontingjentit nacional civil dhe tre përfaqësues të Policisë Shtetërore të Italisë...

EULEX-i dhe Departamenti i Lartmadhërisë së Saj i të Hyrave dhe Doganës e bashkë-organizuan një vizitë studimore në Britani të Madhe për ta mbështetur Menaxhimin e Kufirit në Kosovë

08 nëntor2019

Prej datës 4 deri 8 nëntor, EULEX-i, në partneritet me Departamentin e Lartmadhërisë së Saj të Hyrave dhe Doganës...

Një pjesëtar i stafit nga Njësia mjekësore e EULEX-it ligjëron në një kurs për sigurinë mjekësore për zyrtarë të sigurisë në Tbilisi, Gjeorgjia

06 nëntor2019

Gjatë gjysmës së dytë të tetorit, 25 zyrtarë të sigurisë nga misione, përfshirë nëntë nga EULEX-i, vijuan dy kurse për sigurinë mjekësore të cilat u mbajtën në Tbilisi...

EULEX-i organizon vizitë studimore në Finlandë dhe trajnim për një ekip nga Shërbimi Korrektues i Kosovës

04 nëntor2019

Praktikat më të mira për punën e ndërtimit të kapaciteteve nga Njësia e EULEX-it për shërbimin korrektues ka bërë që Finlanda...

Tetor

Përfaqësuesja e EULEX-it mori pjesë në debatin për personat e zhdukur

31 tetor2019

Më 30 tetor 2019, Qendra Burimore për Personat e Zhdukur organizoi një takim informues për familjet e personave të zhdukur...

EULEX-i merr pjesë në takimin vjetor të personave kyç për çështje gjinore i mbajtur në Bruksel

31 tetor2019

Nga data 28 deri 31 tetor, monitoruesja kryesore tematike e EULEX-it për raste të dhunës të bazuar në gjini, Chiara Tagliani, mori pjesë në takimin vjetor të personave kyç...

Ushtruesi i detyrës së Shefit në largim të EULEX-it mban një varg takimesh lamtumirëse

30 tetor2019

Më 29 tetor, Ushtruesi i detyrës së Shefit në largim të EULEX-it i mbajti një varg takimesh lamtumirëse me...

Ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit takon Kryetarin në largim të Kuvendit të Kosovës

17 tetor2019

Sot, ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit, z. Bernd Thran, u prit nga Kryetari në largim i Kuvendit të Kosovës, z. Kadri Veseli...

Ushtruesi i detyrës së shefit të EULEX-it ne largim mbajti takim lamtumirës me Presidentin Hashim Thaçi

16 tetor2019

Sot, Ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit Bernd Thran u prit nga Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi në një takim lamtumirës...

EULEX-i mbështetë paradën e krenarisë 'Për kon t’rreh zemra' në Prishtinë

10 tetor2019

EULEX-i prapë tregoi përkushtimin për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të personave lezbik, gej, biseksual, transgjinor dhe ndërseksual (LGBTI)...

Komandanti i Operacioneve Civile e përmbylli vizitën e tij në Kosovë

01 tetor2019

Më 26 dhe 27 shtator, Komandanti i Operacioneve Civile të BE-së Vincenzo Coppola i bëri një vizitë Kosovës, ku u takua me ekipin e drejtuesve të EULEX-it...

Shtator

EULEX-i bashkë-organizon seminar të trajnimit për trajnerët e ardhshëm në Shërbimin Korrektues të Kosovës

25 shtator2019

Nga data 2 deri 6 shtator, EULEX-i, në bashkëpunim me një projekt të binjakëzimit të BE-së, organizoi një seminar trajnimi për një grup të trajnerëve të ardhshëm...

Filluan ligjëratat nëpër shkolla si pjesë e fushatës “Ma thuaj me kohë”

24 shtator2019

Gjatë dhjetë ditëve të fundit janë mbajtur një varg i ligjëratave edukative në kuadër të fushatës kundër dhunës seksuale “Ma thuaj me kohë”...

Ceremonia e ndarjes së medaljeve për Njësinë e Specializuar të Policisë

13 shtator2019

Më 11 shtator, në kampin e Njësisë së Specializuar të Policisë (NjSP) në Mitrovicë u mbajt ceremonia e ndarjes së medaljeve

Mesazh nga Ushtruesi i detyrës së Shefit të EULEX-it me rastin e njëzetvjetorit të themelimit të Policisë së Kosovës

06 shtator2019

Ushtruesi i detyrës së Shefit të EULEX-it, Bernd Thran, ishte sot i pranishëm në ceremoninë zyrtare të shënimit të njëzetvjetorit të themelimit të Policisë së Kosovës...

Gusht

EULEX-i merr pjesë në një ushtrim të përbashkët për kontrollimin e turmave dhe trazirave me PK-në dhe KFOR-in

23 gusht2019

Sot, Njësia e Policisë së Specializuar të EULEX-it (NjPS) mori pjesë në një ushtrim të përbashkët për kontrollimin e turmave dhe trazirave në Kampin e Novosellës...

EULEX-i i dhuron automjete dhe pajisje Stacionit të Zjarrfikësve në Leposaviq

22 gusht2019

Më 21 gusht, ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit z. Bernd Thran bëri dorëzimin e një donacioni të përbërë prej disa automjeteve dhe pajisjeve të EULEX-it tek Komandanti i Brigadës së Stacionit të Zjarrfikësve...

EULEX-i i dhuron pajisje Drejtorisë së Teknikës Kriminalistike të Policisë së Kosovës

16 gusht2019

Më 16 gusht në Prishtinë, EULEX-i i dorëzoi katër automjete dhe një mori pajisjesh të teknikë Drejtorisë së Teknikës Kriminalistike të Policisë së Kosovës...

Ligjëratë e u.d. Shefit të EULEX-it në Akademinë Ndërkombëtare Verore në Kosovë

15 gusht2019

Më 14 gusht, Ushtruesi i Detyrës së Shefit të EULEX-it, Bernd Thran, e mbajti një ligjëratë për “Ndërtimin e paqes në rajonet pas konfliktit...

Ushtruesi i detyrës së Shefit të EULEX-it u takua me Ministrin e Drejtësisë për ta diskutuar vazhdimin e punës së përbashkët

13 gusht2019

Më 13 gusht, Ushtruesi i Detyrës së Shefit të EULEX-it, Bernd Thran, e zhvilloi një takim me Ministrin e Drejtësisë, Abelard Tahiri...

EULEX-i dhuron pajisje dhe orendi për strehimoren e grave në Novobërdë

09 gusht2019

Më 8 gusht në Prishtinë, ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit z. Bernd Thran bëri dhurimin e pajisjeve për zyrë për Qendrën e grave...

EULEX-i organizon diskutim në tryezë të rrumbullakët me Shoqatën e Grave të Shërbimit Korrektues të Kosovës për fuqizimin e grave

02 gusht2019

Më 31 korrik, EULEX-i organizoi një tryezë të rrumbullakët me përfaqësueset e Shoqatës së Grave të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK) për të diskutuar...

Korrik

Donacioni i EULEX-it Ministrisë së Punëve të Brendshme

25 korrik2019

Më 25. korrik ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit EULEX, Bernd Thran ia dorëzoi pesë automjete dhe pajisje për zyre Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Agjencisë për Regjistrim Civil.

Përvoja e Akademisë Verore për Fëmijë në EULEX

19 korrik2019

Ditët verore të ngrohta dhe të qeta u bënë shumë të gjalla falë vizitorëve tanë më të rinj ndonjëherë gjatë dy ditëve të fundit...

Intervista e Shefes në largim të EULEX-it me KTV dhe Koha Ditore

16 korrik2019

Shefja në largim e EULEX-it, Alexandra Papadopoulou, i ka dhënë një intervistë lamtumirëse Kryeredaktorit të gazetës “Koha Ditore”, Agron Bajrami, ku ka folur për rolin dhe punën e EULEX-it, si dhe për sundimin e ligjit në Kosovë...

Ndeja lamtumirëse për Shfen në largim të EULEX-it Alexandra Papadopoulou

15 korrik2019

Liderë politikë, si dhe përfaqësues të mediumeve, shoqërisë civile dhe organizatave ndërkombëtare morën pjesë në ndejën lamtumirëse për Shefen në largim të EULEX-it...

Shefja në largim e EULEX-it në takime lamtumirëse me zyrtarë kosovarë dhe liderë partiakë

15 korrik2019

Më 11 korrik, Shefja në largim e EULEX-it Alexandra Papadopoulou mbajti një varg takimesh lamtumirëse me Presdientin Hashim Thaçi, Kryeministrin Ramush Haradinaj...

Konferenca YOUNG - Pikëpamjet e rinisë për të ardhmen e Kosovës

05 korrik2019

Rinia dhe pikëpamjet e saj për të ardhmen e Kosovës ishte tema e konferencës njëditore e cila u organizua nga EULEX dhe u mbajt më 27 qershor 2019...

EULEX-i mbanë trajnime mjekësore për stafin e Shërbimit Korrektues të Kosovës

02 korrik2019

Njësia mjekësore në EULEX, në bashkëpunim me Njësinë Korrektuese në EULEX, nisi më 27 qershor trajnimet mjekësore të radhës për stafin e Shërbimit Korrektues të Kosovës (ShKK)...

Qershor

Intervistë e Shefes së EULEX-it, Alexandra Papadopoulou, me transmetuesin e Austrisë ORF

25 qershor2019

Gjatë një interviste me transmetuesin publik të Austrisë ORF, Shefja e EULEX-it, Alexandra Papadopoulou, foli rreth sundimit të ligjit në Kosovë dhe për punën e EULEX-it në vend...

Zëvendës-shefi i EULEX-it e vizitoi PPK-në e dytë të financuar nga BE-ja në Kosovë

20 qershor2019

Zëvendës-shefi i EULEX-it, Bernd Thran, vizitoi dje pikë-kalimin e përbashkët kufitar (PKK) të sapondërtuar në Mutivodë...

Stafi i EULEX-it merr pjesë në fushatën për dhurim të gjakut “Gjak i sigurt për të gjithë”

18 qershor2019

Si vazhdim i traditës shtatëvjeçare, më 17 qershor 2019 Njësia mjekësore e EULEX-it bashkë me Qendrën e Kosovës të Transfuzionit të Gjakut organizuan fushatë për dhurim të gjakut për të shënuar kështu “Ditën Botërore të Dhuruesve të Gjakut”

EULEX-i merr pjesë në eventin ‘Çiklizmi rreth Kosovës për fëmijët’ 2019

11 qershor2019

Eventi ‘Çiklizmi rreth Kosovës për fëmijët’ përfundoi më 9 qershor turneun vjetor të gjashtë rreth Kosovës me mbështetjen e EULEX-it dhe institucioneve...

Maj

Takim i delegacionit nga Kroacia me Shefen e Misionit EULEX Kosova

22 maj2019

Më 20 maj, Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou, zhvilloi takim me një delegacion nga Ministria e Kroacisë për Punë të Jashtme dhe Çështje Evropiane, i udhëhequr nga Ndihmësministri Miroslav Papa...

EULEX-i organizoi vizitë studimore në institucionet korrektuese të Suedisë

15 maj2019

Nga data 7 deri më 9 maj, EULEX-i, në bashkëpunim me Shërbimin e Burgjeve dhe të Sprovimit në Suedi, organizoi një vizitë të pjesëtareve femra të stafit korrektues të Kosovës në disa institucione korrektuese të Suedisë...

EULEX-i e kremtoi Ditën e Evropës në Prishtinë dhe Bruksel

14 maj2019

EULEX-i mori pjesë në aktivitete të ndryshme gjatë ditëve të kaluara në Prishtinë dhe Bruksel për ta shënuar Ditën e Evropës, duke përfshirë pjesëmarrjen në një ekspozitë në rrugë të organizuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë...

Prill

Local staff reception

30 prill2019

Duke qenë se vitin e kaluar EULEX-i e kremtoi përvjetorin e tij të 10-të, si dhe në vazhdën e ri-konfigurimit të fundit të madh të tij dhe ndryshimeve në mandatin e tij...

Shefja e EULEX-it në takimin e tretë të Bordit të Drejtësia 2020

19 prill2019

Më 17 prill, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në takimin e tretë të Bordit të iniciativës për reforma Drejtësia 2020 që drejtohet nga Ministri i Drejtësisë z. Tahiri...

Shefja e Misionit EULEX u foli nxënësve për Ditën kushtuar BE-së

18 prill2019

Më 15 prill, Shefja e Misionit EULEX (SHM) Alexandra Papadopoulou e ka mbajtur një ligjëratë për vlerat, parimet dhe sfidat evropiane përpara nxënësve të Shkollës së Mesme Gjin Gazulli...

Siguria mjekësore në veprim

09 prill2019

Kapaciteti i Planifikimeve dhe Veprimeve Civile (KPVC) ka prezantuar një kurs të sigurisë mjekësore për stafin ndërkombëtar të sigurisë të angazhuar nëpër misione / operacione të Politikës së Përbashkët për Siguri dhe Mbrojtje (PPSM)...

EULEX-i dhe Policia e Kosovës në vizitë studimore në Vjenë

05 prill2019

Prej 26 deri 29 mars, Njësia e EULEX-it për Bashkëpunim Policor Ndërkombëtar (NJBPN) e ka mundësuar një trajnim ku morën pjesë kolegët nga Policia e Kosovës, në Shërbimin e Inteligjencës Kriminale në Austri...

Mars

EULEX-i i dhuron pajisje Këshillit Gjyqësor të Kosovës

29 mars2019

Sot, në kompleksin logjistik të EULEX-it në Prishtinë, Zëvendësshefi i Misionit EULEX Bernd Thran i dorëzoi Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK)...

Strategjia Kombëtare e re për Menaxhimin e Integruar të Kufirit (2019-2023)

25 mars2019

Këshilltari i Lartë i EULEX-it për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, Alan Wilson mori pjesë në një punëtori për finalizimin e Strategjisë Kombëtare të...

Shefja e Misionit Alexandra Papadopoulou mori pjesë në takimin e radhës të Forumit të nivelit të lartë për Sundimin e ligjit

22 mars2019

Më 20 mars, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në takimin e radhës të Forumit të nivelit të lartë për Sundimin e ligjit të cilin e mbledh rregullisht Kryeministri...

Puna e EULEX-it në Bashkëpunimin policer ndërkombëtar

19 mars2019

EULEX-i fasiliton në mënyrë aktive shkëmbimin e informatave mes Policisë së Kosovës dhe Interpol-it dhe Europol-it...

EULEX-i e organizoi takimin “Fuqizimi dhe ri-integrimi i grave: mbështetje ofruesit të shërbimeve për viktimat e dhunës, OJQ Të drejtat e grave”

12 mars2019

Më 7 mars 2019 EULEX-i mbajti një eveniment të titulluar “Fuqizimi dhe ri-integrimi i grave: mbështetje ofruesit të shërbimeve për viktimat e dhunës...

EULEX-i organizoi një punëtori për fuqizimin e oficereve korrektuese femra

11 mars2019

EULEX-i, në partneritet me Shoqatën e Grave në Shërbimin Korrektues të Kosovës (SHKK), e ka mbajtur një punëtori tri-ditore në Lipjan për fuqizimin e oficereve korrektuese femra drejt një ...

EULEX-i shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas – 8 mars 2019

08 mars2019

Me rastin e kësaj dite, EULEX-i shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas me një porosi frymëzuese...

Shkurt

Heronj të pazëshëm që shpëtojnë jetë – Fushata e EULEX-it për dhurim të gjakut

15 shkurt2019

Organizimi i fushatës nga EULEX-i për dhurim të gjakut tani më është bërë traditë, shembull ky i treguar si i suksesshëm për vetëdijesim dhe promovim të kulturës...

EULEX-i organizoi një punëtori për Shërbimin Korrektues të Kosovës me temë mbi sigurinë në burgje

07 shkurt2019

EULEX-i organizoi në Qendrën në Dubravë një punëtori katërditore për Shërbimin Korrektues të Kosovës (ShKK) me temë mbi sigurinë në burgje...

Janar

Shefja e EULEX-it u takua me Ministrin e Punëve të Brendshme

24 janar2019

Sot, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, e vizitoi Ministrin e Punëve të Brendshme, z. Ekrem Mustafa. Ajo e ri-konfirmoi përkushtimin e EULEX-it për ta ndihmuar këtë Ministri dhe institucionet përkatëse të sundimit të ligjit...

Shefja e EULEX-it mori pjesë në takimin e dytë të iniciativës Drejtësia 2020

24 janar2019

Më 23 janar, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në takimin e dytë të iniciativës Drejtësia 2020, këtë radhë e organizuar nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës në bashkëpunim të ngushtë me...

Shefja e EULEX-it merr pjesë në takimin e Forumit të nivelit të lartë për Sundimin e Ligjit

23 janar2019

Më 22 janar, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në një takim të Forumit të nivelit të Lartë për Sundimin e Ligjit të thirrur nga Kryeministri...

EULEX-i e ka përfunduar procesin e dorëzimit të dosjeve të lëndëve tek autoritetet e Kosovës

14 janar2019

EULEX-i ka përfunduar dorëzimin e dosjeve të policisë, prokurorisë dhe gjyqësorit tek autoritetet e Kosovës në dhjetor 2018...

Për lajmet më të hershme klikoni vitin përkatës:
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Komunikim dhe Media