Lajme

Dhjetor

Shefja e EULEX-it e emëroi Kryetaren e Dhomave të Specializuara të Kosovës

14 dhjetor2016

Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou, më 14 dhjetor e emëroi Dr. Ekaterina Trendafilova...

Ngritja e kapaciteteve të institucioneve kosovare të sundimit të ligjit për trajtimin e rasteve të krimeve të urrejtjes

13 dhjetor2016

Divizioni i EULEX-it për Fuqizim organizoi një punëtori dyditore për Policinë e Kosovës, prokuroritë dhe gjyqësorin, institucione këto të përfshira në procesimin e rasteve të krimeve të urrejtjes. Kjo punëtori u mbajtë më 8 dhe 9 dhjetor 2016 në Prishtinë.

Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe EULEX-i e filluan Forumin për Transparencë në Drejtësi

08 dhjetor2016

Gjatë një punëtorie të mbajtur më 6–7 dhjetor në grykën e Rugovës, Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe Misioni i EULEX-it për Sundimin e Ligjit në Kosovë e filluan Forumin për Transparencë në Drejtësi...

Zhvillimi i hetimeve për rastet e dhunës seksuale dhe në baza gjinore

08 dhjetor2016

Divizioni i EULEX-it për Fuqizim organizoi një punëtori të specializuar për temën e zhvillimit të hetimeve dhe bashkërendimit forenzik në rastet e veprave seksuale dhe në baza gjinore, e cila u mbajtë më 6 dhe 7 dhjetor në Prishtinë.

Në Prishtinë u mbajt takimi i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit

07 dhjetor2016

Bordi i Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit u takua sot...

Ligjëratë e hapur e Rrjetit të Grave të Kosovës në EULEX

01 dhjetor2016

Periudha prej datës 25 nëntor, Dita Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj gruas, deri më 10 dhjetor, Dita e të drejtave të njeriut, përfshinë 16 Ditë të aktivizmit në fushatën kundër dhunës në baza gjinore do të jetë koha për ta nxitur angazhimin për t’i dhënë fund dhunës kundër grave.

Nëntor

Policia e Kosovës: Rritja e vetëdijesimit për bashkëpunimin policor ndërkombëtar

25 nëntor2016

Si pjesë e trajnimit për ngritjen e bashkëpunimit policor ndërkombëtar, Misioni EULEX organizoi një kurs njëjavor për Policinë e Kosovës (PK)...

Tetor

Bashkëpunimi Policor Ndërkombëtar – Luftimi i trafikimit të mallrave të kundërligjshme

28 tetor2016

Njësia për zbatimin e ligjit ndërkombëtar e EULEX-it e organizoi një punëtori dy ditore më 26 dhe 27 tetor për Policinë dhe Doganën e Kosovës.

Komandanti i operacioneve civile të BE-së e vizitoi Kosovën

25 tetor2016

Sot, gjatë vizitës së tij në Kosovë, Komandanti i operacioneve civile të BE-së Kenneth Deane, bashkë me Shefen e EULEX-it, zj. Alexandra Papadopoulou, u takuan me Zëvendës-Kryeministrin, Hajredin Kuçi...

Punëtori e organizuar nga EULEX/OSBE me temë transparenca në gjyqësor

18 tetor2016

Javën e kaluar, Misioni në Kosovë i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) dhe Misioni Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX) në Kosovë organizuan një punëtori dyditore...

Shefja e Misionit EULEX u takua me Kryetarin e Kuvendit të Kosovës

05 tetor2016

Sot, Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou mbajti një takim njohës me Kryetarin e Kuvendit të Kosovës, z. Kadri Veseli.

Shefja e Misionit EULEX u takua me kryetarët e komunave në veri dhe e vizitoi Gjykatën Themelore në Mitrovicë

04 tetor2016

Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou, u takua sot me kryetarët e komunave të Mitrovicës Veriore, Leposaviqit, Zubin Potokut dhe Zveçanit.

Shtator

Shefja e EULEX-it takon Kryetaren e Gjykatës Kushtetuese

29 shtator2016

Shefja e Misionit për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX), zj. Alexandra Papadopoulou, pati sot një takim njoftues me Kryetaren e Gjykatës Kushtetuese, zj. Arta Rama-Hajrizi.

Shefja e EULEX-it takon Ministrin e Punëve të Brendshme

27 shtator2016

Sot, shefja e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX-i) zj. Alexandra Papadopoulou takoi Ministrin e Kosovës për Punë të Brendshme z. Skender Hyseni.

EULEX-i përkujton përvjetorin e vdekjes së zyrtarit doganor

19 shtator2016

Sot EULEX-i përkujton përvjetorin e tretë të vdekjes së Audrius Šenavičius, zyrtar doganor i përkushtuar i EULEX-it i cili u vra në krye të detyrës në veri të Kosovës.

Shefja e EULEX-it takon Ministren e Drejtësisë

16 shtator2016

Shefja e Misionit për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), znj. Alexandra Papadopoulou, në vazhdën e takimeve të saj me partnerët vendës dhe ndërkombëtarë në Kosovë, sot është takuar me Ministren e Drejtësisë, Dhurata Hoxha.

Shefja e EULEX-it u takua me Kryeministrin e Kosovës

14 shtator2016

Sot, Shefja e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), zj. Alexandra Papadopoulou, u takua me Kryeministrin e Kosovës, z. Isa Mustafa.

Konferenca për forcimin e bashkëpunimit policor në Ballkan është mbajtur në Shkup

09 shtator2016

Përfaqësuesit e katër shërbimeve policore të Ballkanit Perëndimor kanë marrë pjesë në një konferencë rajonale e cila është mbajtur sot në Shkup.

Shefja e EULEX-it u takua me Presidentin Thaçi

02 shtator2016

Sot, zj. Alexandra Papadopoulou u takua me Presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi.

Shefja e re e EULEX-it e merr detyrën e saj

01 shtator2016

Sot, zj. Alexandra Papadopoulou e mori detyrën si Shefe e re e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX).

Gusht

Ngritja e vetëdijesimit të Policisë së Kosovës për bashkëpunimin policor ndërkombëtar

26 gusht2016

Prej muajit prill 2015, Njësia për Bashkëpunim Policor Ndërkombëtar e EULEX-it (NJBPN) i ka ofruar pjesëtarëve të Njësisë së Policisë së Kosovës për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Zbatimin e Ligjit...

Shefi i Sektorit për Operacione në NATO vizitoi EULEX-in

25 gusht2016

Sot, ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit, Bernd Thran, dhe Shefi i Kabinetit, John Rouse, mbajtën një takim në selinë kryesore të EULEX-it me Shefin e Sektorit për Operacione në selinë kryesore të NATO-s, z. Michel Soula...

Dogana e Kosovës shënon zhvillim të konsiderueshëm drejt standardeve të pranuara nga BE-ja

11 gusht2016

Sot, Dogana e Kosovës e shënon kontributin e EULEX-it në progresin e arritur me anë të cilit e përfundon mbikëqyrjen e këtij shërbimi ndërsa për të ardhmen EULEX-i do të vazhdojë të ketë rol këshillues në nivelin strategjik.

Korrik

U emërua shefi i ri i Misionit EULEX

21 korrik2016

Më 20 korrik 2016, znj. Alexandra Papadopoulou, diplomate e lartë nga Greqia, u emërua Shefe e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë, EULEX KOSOVA.

EULEX-i organizoi trajnim të specializuar për gjyqtarët e Kosovës

13 korrik2016

Misioni EULEX organizoi një seminar tre-ditorë për gjykimin e rasteve penale që kanë të bëjnë me dhunën gjinore...

EULEX-i i trajnon policët kufitarë të Kosovës

11 korrik2016

Zbulimi i dokumenteve të falsifikuara të udhëtimit është njëra prej detyrave të secilit polic kufitar në kufij në secilin vend.

Qershor

Mandati i ri i EULEX-it

21 qershor2016

Pas vendimit të Këshillit për ta vazhduar mandatin e Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë deri më 14 qershor 2018...

Studentët e Universitetit të Essex-it e vizituan EULEX-in

17 qershor2016

Më 16 qershor, një grup prej njëzet studentëve të Universitetit të Essex-it, të cilët specializojnë për të drejtat e njeriut, e vizituan EULEX-in...

Studentë nga Holanda për vizitë në EULEX

15 qershor2016

Sot, EULEX-in e vizitoi një grup prej njëzet e katër studentëve të degës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Kolegjit Universitar të Amsterdamit...

Punëtori e EULEX-it për Policinë Kufitare të Kosovës

02 qershor2016

Më 1 qershor 2016, Njësia Kufitare e EULEX-it për pjesën veriore ka organizuar një punëtori trajnuese për rreth 40 pjesëtarë të Policisë Kufitare të Kosovës (PKK)...

Maj

Doracaku për jurisprudencë në dobi të të gjithëve

31 maj2016

Në një ceremoni të organizuar sot nga EULEX-i u bë prezantimi zyrtar i Doracakut për Jurisprudencë, i cili është rezultat i një bashkëpunimi shumë të suksesshëm dhe të frytshëm ndërmjet gjyqtarëve të Kosovës dhe atyre të EULEX-it.

Luftimi i krimeve ndërkufitare

20 maj2016

Bashkëpunimi ndërkufitar është prioritet kur bëhet fjalë për luftimin e krimit të organizuar trans-nacional.

Punëtori trajnimi e EULEX-it lidhur me ndjekjen penale të rasteve të dhunës seksuale që kanë të bëjnë me konfliktin

19 maj2016

Në një punëtori trajnimi dy-ditore që u organizua nga misioni EULEX morën pjesë përafërsisht 25 praktikues vendas të sundimit të ligjit...

EULEX-i organizoi trajnim në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës në fushën e zbulimit të drogës

11 maj2016

Gjatë periudhës nga 3 deri 5 maj, EULEX-i organizoi dhe financoi një trajnim për Policinë Kufitare dhe Doganën e Kosovës në fushën e zbulimit të drogës.

Prill

Roli i femrave në institucionet për sundimin e ligjit

22 prill2016

Të enjten më 21 prill, Njësia Këshilluese e EULEX-it për Çështje Kufitare (NJKÇK), në bashkëpunim me këshilltarët për çështje gjinore...

Panel diskutim për mbështetjen e PK-së në pjesën veriore të Mitrovicës

14 prill2016

Ditën e mërkurë, 13 prill, EULEX-i organizoi një panel diskutim në të cilin i paraqiti hollësitë e mbështetjes së vazhdueshme për Policinë e Kosovës (PK) në pjesën veriore të Mitrovicës.

EULEX-i grumbullon mjete për të porsalindurit në Kosovë

04 prill2016

Në qershor 2015, stafi i EULEX-it mori pjesë për herë të dytë në grumbullimin e mjeteve për fëmijët e Kosovës...

Mars

Trajnim i përbashkët mbi kontrollimin e turmave dhe trazirave për Policinë e Kosovës

21 mars2016

Të enjten e kaluar, 18 mars, EULEX-i e organizoi një trajnim mbi kontrollimin e turmave dhe trazirave (KTT) për Njësitë e Reagimit të Shpejtë të Policisë së Kosovës (PK).

Diskutim mbi sundimin e ligjit në veri të Kosovës

09 mars2016

Më 8 mars, EULEX-i në partneritet me Zyrën Ndërlidhëse të UNMIK-ut për Sundim të Ligjit në Mitrovicë, e organizoi një diskutim lidhur me sfidat e rivendosjes së sundimit të ligjit në pjesën veriore të Kosovës.

Integrimi i aspektit gjinor është i rëndësishëm

08 mars2016

Integrimi i aspektit gjinor është strategji e pranuar globalisht për promovimin e barazisë gjinore.

EULEX-i angazhon aktorët vendës për të luftuar dhunën në familje

04 mars2016

Këshilltarët rajonalë të EULEX-it i kanë organizuar dy takime me aktorët vendës që merren me çështjet e dhunës gjinore/ në familje në pjesën veriore të Kosovës.

Shkurt

Trajnimin në forenzikën e TI për Policinë e Kosovës

18 shkurt2016

Prej 15 deri më 18 shkurt Departamenti i Policisë Ekzekutive i EULEX-it mbajti një punëtori trajnimi në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri.

Janar

Vizitë e studentëve në EULEX

20 janar2016

Sot, Misioni EULEX priti rreth 140 studentë në një ligjëratë rreth punës së EULEX-it dhe sfidave me të cilat përballet gjatë zbatimit të mandatit që ka.

Për lajmet më të hershme klikoni vitin përkatës:
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Komunikim dhe Media