Lajme

Dhjetor

Trajnim për Policinë e Kosovës mbi temën ‘mediat dhe komunikimi'

17 dhjetor2015

Të mërkurën, më 16 dhjetor, Zyra për Shtyp dhe Informim Publik në EULEX (ZSHIP) organizoi një trajnim për zyrtarët policorë të Policisë së Kosovës...

Punëtori e teknikave të hetuesisë dhe çështjeve ligjore

15 dhjetor2015

Ekipi nga EULEX-i për luftimin e korrupsionit organizoi një punëtori të specializuar njëditore mbi temën e teknikave të hetuesisë...

PL Federica Mogherini me rastin e Ditës së të Drejtave të Njeriut

10 dhjetor2015

Këtë vit, në ditën e të drejtave të njeriut Kombet e Bashkuara fillojnë festimin një-vjeçar të përvjetorit të pesëdhjetë...

EULEX-i mbështet Agjencinë Kosovare Kundër Korrupsionit

09 dhjetor2015

Sot, me rastin e ditës ndërkombëtare kundër korrupsionit, Shefi i Misionit EULEX Gabriele Meucci u takua me Drejtorin e Agjencisë Kosovare Kundër Korrupsionit, z. Hasan Preteni.

EULEX-i avancon bashkëpunimin me Policinë e Kosovës

04 dhjetor2015

Si pjesë e mandatit të vet për monitorim, mentorim dhe këshillim, EULEX-i është duke e mbështetur Policinë e Kosovës (PK) në kryerjen e operacioneve për pengimin e prerjes ilegale të drurit në gjithë Kosovën.

Nëntor

EULEX-i merr pjesë në aktivitetet 16 ditore kundër dhunës në bazë gjinore

25 nëntor2015

Në ditën ndërkombëtare për mënjanimin e dhunës kundër grave më 25 nëntor fillon një fushatë globale gjashtëmbëdhjetë ditore që ka për qëllim bashkimin e shoqërive në luftimin e dhunës në bazë gjinore.

Zyrtarë të rinj do t’i bashkohen Shërbimit Korrektues të Kosovës

13 nëntor2015

Më 13 nëntor, EULEX-i mori pjesë në ceremoninë e diplomimit të 23 zyrtarëve të rinj të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK) në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) në Vushtrri.

Policia e Kosovës e përvetëson punën policore në bazë të inteligjencës

12 nëntor2015

EULEX-i është duke e përkrahur Policinë e Kosovës (PK) që ta përfshijë punën policore në bazë të inteligjencës (PPI) në repertorin e saj të metodave të punës policore.

Reagimet e policisë dhe të prokurorëve ndaj dhunës në familje në Kosovë

03 nëntor2015

Sektori i Fuqizimit i EULEX-it në bashkëpunim me këshilltarët e misionit për çështje gjinore dhe me bashkëpunimin e plotë të të gjitha institucioneve të Kosovës ka kënaqësinë të ndajë me ju raportin “Reagimet e policisë dhe të prokurorëve ndaj dhunës në familje në Kosovë.”

Tetor

Shefi i Misionit EULEX e vizitoi Gjykatën Kushtetuese

30 tetor2015

Më 28 tetor 2015, Shefi i Misionit EULEX Gabriele Meucci e vizitoi Gjykatën Kushtetuese dhe u takua me Kryetaren e saj, Znj Arta Rama-Hajrizi.

Përfaqësuesit e OSBE-së vizitojnë EULEX-i

23 tetor2015

Më 22 tetor, Shefi dhe Zëvendësshefja e Misionit kishin kënaqësinë të mirëpresin Shefen e re të Misionit të OSBE-së në Shkup, Ambasadoren Nina Suomalainen, si dhe Shefin e Misionit të OSBE-së në Kosovë, Ambasadorin Jean-Claude Schlumberger.

Shtator

EULEX-i dërgon Ndihmë Humanitare për Refugjatët dhe Emigrantët në Serbi

23 shtator2015

Në përgjigje të krizës me refugjatë dhe emigrantë, Misioni i EULEX-it në Kosovë ka dërguar ndihma humanitare për të ndihmuar refugjatët dhe emigrantët që aktualisht gjenden në kalim në Serbi.

Punëtoria e EULEX-it mbi “vlerësimin e të burgosurve” për Shërbimin Korrektues të Kosovës

21 shtator2015

Sektori i Fuqizimit i EULEX-it është zotuar t’i lehtësojë dy punëtori për vlerësimin e të burgosurve si pjesë e agjendës së tij për mbështetjen e Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK).

Rasti i vjedhjes së orëve Rolex në Bahrejn – rast historik për institucionet juridike të Kosovës

01 shtator2015

Më datën 7 gusht, një trup gjykues i përbërë prej dy gjyqtarëve ndërkombëtarë dhe një gjyqtari vendas nxori vendim rreth një rasti që është historik për institucionet juridike të Kosovës...

Punëtoria për planifikim strategjik për Shërbimin Korrektues të Kosovës

04 shtator2015

Divizioni i Fuqizimit i EULEX-it lehtësoi një punëtori të përqendruar në planifikimin strategjik dhe në menaxhimin e Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK) që u mbajt prej të hënës më 31 gusht deri të enjten më 3 shtator në Shërbimin Korrektues të Lipjanit dhe në Burgun e Sigurisë së Lartë në Podujevë.

Gusht

EULEX-i i dhuron pajisje Policisë së Kosovës

06 gusht2015

Sot, EULEX-i i dorëzoi pajisje për shkatërrimin e mjeteve shpërthyese (EOD) Policisë së Kosovës...

Korrik

Fuqizimi i punës së policisë në komunitet në pjesën veriore

28 korrik2015

Këshilltari rajonal i EULEX-it për punën e policisë në komunitet, Robert Berendse, dhe këshilltarët e stacionit policor, Dennis Anderson dhe Frank Lillelund, kanë detyra në baza ditore të punës së policisë në...

Diskutim në një tryezë të rrumbullakët me gratë pjesëtare të Policisë së Kosovës

14 korrik2015

Me rastin e vizitës së një delegacioni nga Policia e Holandës, EULEX-i organizoi një diskutim jo formal për rolin e grave në Policinë e Kosovës...

EULEX-i organizoi punëtori lidhur me regjistrat civilë

08 korrik2015

Temë e punëtorisë së lehtësuar nga EULEX-i, e cila u mbajt këtë javë, ishte krijimi i rrugës për zhvillimin e mëtejmë të një sistemi të besueshëm dhe gjithëpërfshirës të regjistrave civilë në Kosovë...

EULEX-i i dhuron automjete Doganës së Kosovës

07 korrik2015

EULEX-i ia dorëzoi Ministrisë së Financave pesëmbëdhjetë automjete, si donacion për Doganën e Kosovës...

Studentët nga Universiteti North Carolina vizitojnë EULEX-in në veri të Mitrovicës dhe në Prishtinë

06 korrik2015

Këtë javë tetëmbëdhjetë studentë nga Universiteti North Carolina, Chapel Hill e vizituan EULEX-in në veri të Mitrovicës...

Qershor

Punëtoria për krimin ndëretnik mbledhë shoqërinë civile, institucionet e Kosovës, EULEX-in

30 qershor2015

Duke ditur se krimet dhe incidentet e bazuara në paragjykim janë në fokus të strukturës së sundimit të ligjit në Kosovë...

Arti në rrugë – për çdokënd

29 qershor2015

Muret e hirta prej betoni që e rrethojnë njërin kompleks të EULEX-it në dalje të Prishtinës në drejtim të Fushë Kosovës u shndërruan në tablo pikturimi. Dy artistë lokal i dhanë jetë këtij projekti të artit në rrugë.

Gjykimi i simuluar nga EULEX-i u mundëson studentëve të fitojnë përvojë nga puna në gjykatore

24 qershor2015

Sot, tetëmbëdhjetë studentë të juridikut nga fakulteti juridik në Prishtinë për herë të parë e kanë pasur rastin që të marrin pjesë në procesin e vënies së drejtësisë në një gjykatore.

EULEX-i i dhuron automjete Këshillit gjyqësor të Kosovës

24 qershor2015

Donacioni i parë prej katërmbëdhjetë automjeteve i është dorëzuar sot Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga përfaqësuesi i EULEX-it, Julien Feuillet.

Vizitë lokacioneve të parapara për Pikëkalimet e MIK

16 qershor2015

Më 9 dhe 10 qershor, kryesuesi i Grupit për Implementimin e MIK në kuadër të dialogut të lehtësuar nga BE-ja...

Maj

Ligjëratë për mjekësinë ligjore në fakultetin e mjekësisë në Mitrovicë

30 maj2015

Të enjten, më 30 maj, ishte organizuar një ligjëratë nga mjekësia ligjore dhe antropologjia për studentët e vitit të parë të mjekësisë. Tarja Formisto, Zëvendës-drejtoreshë e Departamentit të Mjekësisë Ligjore (DML), shpjegoi në hollësi punën e saj dhe rolin që ka mjekësia ligjore në punën e përgjithshme të EULEX-it në Kosovë.

Seminari për sundimin e ligjit dhe procedurën gjyqësore i organizuar në IBCM në veri të Mitrovicës

29 maj2015

EULEX-i organizoi një seminar për sundimin e ligjit dhe procedurën gjyqësore për rreth tetëmbëdhjetë studentë të International Business College (IBCM) në pjesën veriore të Mitrovicës.

Punëtori për hetimin dhe ndjekjen penale të rasteve të dhunës në familje.

29 maj2015

Më 28 dhe 29 maj, prokurorët dhe pjesëtarët e Policisë së Kosovës (PK) kanë marrë pjesë në një punëtori dyditore me temën “Përgjigja e policisë dhe e prokurorëve ndaj dhunës në familje në Kosovë”, e organizuar nga EULEX-i.

Punëtoria e EULEX-it për krimet e luftës

22 maj2015

Të premten, më 22 maj, EULEX-i e organizoi një punëtori të specializuar për krimet e luftës. Në të morën pjesë tre prokurorë vendas, si dhe gjashtë zyrtarë ligjorë vendas nga Prokuroria Speciale (PSRK).

Seminari i OJQ-së për Sundimin e Ligjit dhe BE-në

21 maj2015

Qendra për Paqe dhe Tolerancë në bashkërendim me EULEX-in e kanë organizuar një seminar në Info Qendrën e BE-së në pjesën veriore të Mitrovicës.

Në Prishtinë u festua dita e BE-së

08 maj2015

Personeli i EULEX-it mori pjesë në aktivitete të ndryshme të organizuara nga institucionet e BE-së dhe të Kosovës për ta shënuar ditën e Evropës në Prishtinë.

U organizua një punëtori për Agjencinë Kundër Korrupsionit lidhur me teknikat e hetimit

07 maj2015

Dje, në Prishtinë, EULEX-i e mbajti një punëtori për përmirësimin e teknikave të hetimit lidhur me rastet e korrupsionit.

Studentë nga Holanda e vizituan EULEX-in

07 maj2015

Më 7 maj 2015, një grup prej 22 studentëve që studiojnë për të Drejtën Evropiane në Universitetin e Groningenit e vizituan EULEX-in gjatë një vizite studimore të tyre në Kosovë.

Prill

Admirali Ferguson viziton EULEX-in

28 prill2015

Admirali Mark Ferguson, Komandant i Komandës së Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli, e vizitoi selinë e EULEX-it në Prishtinë...

Testi Rorschach i EULEX-it

24 prill2015

Gabriele Meucci, Shef i misionit EULEX

Shkathtësitë e duhura për të rekrutuar prokurorë të mirë

23 prill2015

Prokurorët plotësojnë një rol unik në çdo sistem gjyqësor. Përgjegjësia e tyre parësore në arkitekturën e gjyqësorit është të sigurojnë prova të pranueshme në procedurat penale në mënyrë që rastet të paraqiten në gjykatë.

Studentë amerikanë e vizituan EULEX-in

10 prill2015

Më 10 prill 2015, një grup prej 30 studentësh nga Qendra e Universitetit Amerikan në Bruksel - Programi për Bashkimin Evropian e vizituan EULEX-in gjatë vizitës studimore të tyre nëpër Kosovë.

P-të dhe Q-të e EULEX-it

09 prill2015

Gabriele Meucci, Shef i misionit EULEX

EULEX-i i dhuron pajisje mjekësore Qendrës Klinike Universitare të Prishtinës

03 prill2015

Sot EULEX-i ia dorëzoi si donacion Qendrës Klinike Universitare të Prishtinës disa pajisje mjekësore përfshirë një sterilizues autoklavë, një inhalator, një ventilator për frymëmarrje artificiale, një monitor për pacientë dhe një aparat anestezioni.

Mars

Përfaqësuesja e Lartë e BE-së viziton Kosovën

26 mars2015

Federica Mogherini, Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë/Zëvendës Presidente e Komisionit Evropian ka arritur në Kosovë më 26 mars, për një vizitë njëditore.

Zhbogar dhe Meucci paraqitën faktet para Krasniqit

13 mars2015

Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësuesi Special i BE-së, Samuel Zhbogar, dhe Shefi i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë – EULEX, Gabriele Meucci, takuan dje z. Jakup Krasniqi, Kryetar i Këshillit Kombëtar të NISMA-s.

Studentët danezë vizituan EULEX-in

13 mars2015

Më 13 mars 2015, një grup i 15 studentëve të shkencave politike nga universitetet daneze e vizituan EULEX-in gjatë udhëtimit të tyre studimor përreth Kosovës.

Gabriele Meucci e vizitoi Gjykatën Themelore të Mitrovicës

10 mars2015

Më 10 mars 2015, Shefi i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Gabriele Meucci e vizitoi Gjykatën Themelore të Mitrovicës, e cila aktualisht ndodhet në objektin e gjykatës në Vushtrri.

Fuqizimi i femrave - fuqizim i shoqërisë! Radio UNMIK i interviston femrat që punojnë në EULEX

08 mars2015

Çdo vit, 8 marsi, Dita Ndërkombëtare e Gruas, është një kohë për të reflektuar mbi progresin e bërë, të bëjmë thirrje për ndryshim dhe të festojmë aktet e guximit dhe vendosmërisë nga gratë të cilat kanë luajtur rol të jashtëzakonshëm në historinë e vendeve dhe komuniteteve të tyre.

Shkurt

Policia e Kosovës: Në mbrojtjen tuaj, në mbrojtje të Kosovës

27 shkurt2015

Gabriele Meucci, Shefi i misionit, EULEX

"Mens rea"

26 shkurt2015

Për shumicën e veprave penale kërkohet diçka që avokatët i referohen si "mens rea", që rrjedh nga latinishtja për "mendje fajtore" ose qëllimi për të kryer krimin.

Trajnim nga fusha e avokatisë për studentët e drejtësisë

24 shkurt2015

Më shumë se gjashtëdhjetë studentë nga Fakulteti i Drejtësisë në Universitetin e Prishtinës kishin rastin të marrin njohuri nga dora e parë nga një ekip i prokurorëve, i gjyqtarëve dhe i zyrtarëve ligjorë të EULEX-it lidhur me procedurën gjyqësore.

Gjykimi i rastit të terrorizmit fillon në Pallatin e Drejtësisë

17 shkurt2015

Gjykimi kryesor kundër pesë të pandehurve të akuzuar për vepra të ndryshme të lidhura me terrorizëm filloi më 11 shkurt në objektet e Pallatit të Drejtësisë.

Janar

Ndihmojmë jetën aty ku fillon ajo

30 janar2015

Kosova e ka nivelin më të lartë të vdekshmërisë së foshnjave në Evropë. Kjo ndodhë kryesisht për shkak të mungesës së pajisjeve themelore që nevojiten për diagnostikimin e hershëm të problemeve shëndetësore tek foshnjat e porsalindura.

Takimi mes përfaqësuesve të BE-së

22 janar2015

Në kuadër të takimeve të rregullta mujore, më 22 janar 2015 në selinë e Misionit në Prishtinë, Shefi i EULEX-it, Gabriele Meucci, dhe pjesëtarët e tjerë të lartë të misionit u takuan me përfaqësuesit e vendeve anëtare të BE-së dhe me përfaqësuesit nga shtetet kontribuese të EULEX-it.

Pse e kemi gabim kur flitet për kryerjen e detyrave policore në mënyrë moderne

19 janar2015

Me detyra policore moderne nënkuptojmë shumë më tepër se vetëm pajisje dhe teknologji, ato përfshijnë një mënyrë krejtësisht tjetër të të menduarit.

Studentët e vizitojnë EULEX-in

14 janar2015

Thomas Muehlmann, Shefi i kabinetit në EULEX, u uroi mirëseardhje mbi 110 studentëve të studimeve master nga programi i Vjenës për ...

Pikë-kalimet e MIK: radhë më të shkurtra, më pak kontrabandë dhe më shumë të hyra!

12 janar2015

Mija banorë të Gjermanisë, Zvicrës dhe shteteve tjera të Evropës perëndimore vijnë në Kosovë çdo verë për t’i vizituar familjet dhe miqtë e tyre. Gjatë kësaj stine, Aeroporti i Prishtinës është plot gjallëri nga vizitorët të cilët hyjnë në Kosovë pa ndonjë pengesë të theksuar. Kjo gjendje dallon shumë nga ata që zgjedhin të vijnë me veturë.

Për lajmet më të hershme klikoni vitin përkatës:
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Komunikim dhe Media