Lajme

Dhjetor

Bashkëbisedimet për fuqizimin e grave – “Fuqizimi ekonomik për ta adresuar dhunën në baza gjinore“

23 dhjetor2020

Më 4 dhjetor 2020, Misioni i BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) e organizoi të katërtin me radhë nga seria e “Bashkëbisedime për fuqizimin e grave” në temën “Fuqizimi ekonomik për ta adresuar dhunën në baza gjinore”.

“Institucionet shëndetësore të Kosovës kanë nevojë për ndihmën tonë në këto kohë të vështira” – tha Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark për donacionin e dhënë Qendrës Mjekësore në Shtërpcë

22 dhjetor2020

Më 17 dhjetor 2020, Misioni i BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë i bëri një donacion të konsiderueshëm prej dyzet e një artikujve jetikë Qendrës Mjekësore të Shtërpcës.

“Dhuna mbetet dhunë dhe ajo nuk duhet të tolerohet. Raportojeni atë!” – Njihuni me Rreshteren Xhemile Behluli

10 dhjetor2020

E frymëzuar nga babai i saj Sejdi Behluli, një ish-polic, bëri që drejtimi i karrierës së Rreshteres Xhemile Behluli të ishte shumë i qartë në moshë shumë të re.

Bashkëbisedimet për fuqiziimin e grave: ”Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës kundër grave: avancimi i zbatimit të Konventës së Stambollit”

08 dhjetor2020

Më 28 nëntor 2020, Misioni i BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) e organizoi të tretin me radhë nga seria e “Bashkëbisedime për fuqizimin e grave” në temën " Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës kundër grave: avancimi i zbatimit të Konventës së Stambollit".

Fushata #EUinAction (BE në veprim) për misionet dhe operacionet e Politikës së Përbashkët të Sigurisë dhe Mbrojtjes

07 dhjetor2020

Fushata #EUinAction është krijuar për ta theksuar punën e misioneve dhe operacioneve ushtarake dhe civile të Politikës së Përbashkët të Sigurisë dhe Mbrojtjes të BE-së.

Bashkëbisedime për fuqizimin e grave: “Roli dhe qëndrueshmëria e ofruesve të shërbimeve për viktimat e dhunës në bazë gjinore: avancimi i zbatimit të Konventës së Stambollit

04 dhjetor2020

Më 25 nëntor, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) organizoi episodin e dytë të “Bashkëbisedimeve për fuqizimin e grave” me temën “Roli dhe qëndrueshmëria e ofruesve të shërbimeve për viktimat e dhunës në bazë gjinore: avancimi i zbatimit të Konventës së Stambollit.”

Nëntor

Donacion i pajisjeve të TI dhe inventarit të zyrës për Qendrën për Punë Sociale në Mitrovicën e jugut

30 nëntor2020

Më 27 nëntor, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX) dhuroi pajisje të teknologjisë informatike dhe inventar të zyres për Qendrën për Punë Sociale në Mitrovicën e jugut në mbështetje të punës së saj për të ndihmuar qytetarët dhe familjet në nevojë.

Diskutime për fuqizimin e grave: “Gratë në institucionet e sigurisë”

25 nëntor2020

Më 20 nëntor 2020, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX) filloi seancën e parë të “Diskutimeve për fuqizimin e grave”, të cilat janë të përqendruara në temën e fuqizimit të grave në institucionet e sigurisë.

Nga Finlanda dhe Suedia në Kosovë: Njihuni me Alexander Fassihi, monitoruesi më i ri drejtësisë në Misionin tonë

13 nëntor2020

Alexander Fassihi iu bashkua familjes së EULEX-it kohëve të fundit dhe e filloi punën si Monitorues i Drejtësisë në Njësinë tonë për Monitorimin e Rasteve.

Deklaratë nga Udhëheqësit e Misioneve të BE-së dhe të Shteteve Anëtare të BE-së në Kosovë

06 nëntor2020

Udhëheqësit e Misioneve në Kosovë të BE-së dhe të Shteteve Anëtare e marrin parasyshë dorëheqjen e Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi.

Mesazhi nga Shefi i Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë në Ditën Ndërkombëtare për t’i dhënë Fund Mosndëshkimit për Krimet kundër Gazetarëve​

02 nëntor2020

“Sot ne i nderojmë gazetarët që u vranë ose janë sulmuar gjatë ushtrimit të profesionit të tyre.

Tetor

Arritje përkundër vështirësive – Ritva Vahakoski na qon nëpër udhëtimin e saj të karrierës së pasur në shërbimin korrektues

30 tetor2020

“Qelia 21”, një tregim autobiografik i një të burgosuri në Finlandë, nxiti dëshirën e jashtëzakonshme të Ritvas nëntëmbëdhjetëvjeçare që të eksplorojë botën sfiduese të shërbimeve korrektuese.

E thënë me fakte: Udhëheqësi i Zyrës për të Drejtat e Njeriut dhe Çështje Juridike në EULEX flet për “Betimi për Drejtësi” rreth punës së mëparshme të Misionit për rastet e krimeve të luftës

27 tetor2020

Më 24 tetor, “Betimi për Drejtësi”, program informativ i transmetuar nga RTK-ja me fokus të veçant ne çështje të sundimit të ligjit, transmetoi një intervistë me Paul Flynn, udhëheqës i Zyrës për të Drejtat e Njeriut dhe Çështje Juridike në EULEX.

Me një ceremoni të vendosjes së kurorave me lule, kontigjenti italian i EULEX-it i përkujtoi viktimat e rrëzimit të fluturimit 3275

27 tetor2020

21 vite më parë, më 12 nëntor 1999, aeroplani çarter i Programit Botëror të Ushqimit të OKB-së, i njohur si fluturimi 3275, u rrëzua në kodrën e malit Piceli, në verilindje të Mitrovicës, duke shkaktuar vdekjen tragjike të 24 grave dhe burrave, kryesisht zyrtarë ndërkombëtarë dhe punëtorë humanitarë.

Nuk ka paqe dhe siguri të qëndrueshme pa gratë”- Këshilltarja e EULEX-it për çështje gjinore flet në konferencën e organizuar nga KFOR-i për gratë, paqen dhe sigurinë në Kosovë

07 tetor2020

Për të shënuar njëzetvjetorin e Rezolutës së Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara 1325 dhe për të theksuar zbatimin e saj në Kosovë, misioni KFOR i udhëhequr nga NATO organizoi më 7 tetor një videokonferencë me më shumë se 20 panelistë nga organizata qeveritare dhe joqeveritare të Kosovës si dhe misione ndërkombëtare.

Shkollës fillore “Nexhmi Mustafa” në Besi i dhurohen pajisje për zyrë dhe të TI-së

02 tetor2020

Më 2 tetor, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) i ka bërë një donacion të konsiderueshëm shkollës fillore "Nexhmi Mustafa" në Besi dhe paraleleve të ndara të saj, si pjesë e angazhimeve të vazhdueshme ët këtij Misioni për t’i mbështetur institucionet vendase përgjatë pandemisë me COVID-19.

Shtator

Ne kurrë nuk do ta harrojmë atë: Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit dhe Policia e Kosovës e nderojnë kujtimin e Audrius Šenavičius

19 shtator2020

19 shtatori është datë tragjike për Misionin e BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX). Më këtë datë shtatë vite më parë, zyrtari doganor i EULEX-it Audrius Šenavičius ishte qëlluar për vdekje nga persona të panjohur në pjesën veriore të Kosovës gjersa kishte qenë duke udhëtuar me veturë për në punë. Autorët e asaj vrasje ende nuk janë identifikuar.

Gusht

Audio programi i Kosovo 2.0 për personat e pagjetur

31 gusht2020

Dafina Halili nga Kosovo 2.0 bisedoi me Zëvendës-drejtoreshën e Institutit të Mjekësisë Ligjore të Kosovës dhe eksperten e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Tarja Formisto, për punën e këtij Misioni për ta përcaktuar fatin e më shumë se 1640 të personave të pagjetur

Intervista e Kosovo 2.0 me Shefin e Misionit EULEX, Lars-Gunnar Wigemark

20 gusht2020

Më 18 gusht 2020, Kosovo 2.0 e ka publikuar intervistën Një-me-një me Shefin e Misionit EULEX, Lars-Gunnar Wigemark. Në këtë intervistë të gjerë, Wigemark flet lidhur me punën e këtij Misioni sot, marrëdhëniet profesionale afatgjata me homologët vendas dhe për atë se e ardhmja është përfundimisht në duart e popullit.

Intervista e Deutsche Welle me Tarja Formisto, Zëvendës-drejtoreshë e Institutit të Mjekësisë Ligjore

10 gusht2020

Më 7 gusht, Deutsche Welle e botoi një intervistë me Zëvendës-drejtoreshën e EULEX-it të Institutit të Mjekësisë Ligjore, Tarja Formisto. Aty, Formisto, flet për më shumë se një dekadë të punës së këtij Misioni për ta përcaktuar fatin e të pagjeturve.

Ndërtimi i besimit në sistemin e drejtësisë dhe përmirësimi i realizimit të drejtave të njeriut përmes monitoruesve laikë të gjykimeve

03 gusht2020

Në maj të vitit 2020, Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) nxori ​​Raportin me titull "Drejtësia në sytë e qytetarëve". Kt raport është rezultati i Fazës 1 të projektit të financuar nga EULEX-i "Ndërtimi i besimit në sistemin e drejtësisë dhe përmirësimi i realizimit të drejtave të njeriut përmes monitoruesve laikë të gjykimeve". Ajo u realizua nga IKD prej muajit tetor 2019 deri në mars 2020.

Korrik

EULEX-i i dhuron Shkollës Fillore Iliria pajisje të TI-së dhe inventar për zyrë

02 korrik2020

Përgjatë pandemisë me COVID 19, EULEX-i ka vazhduar t’i ndihmojë institucionet vendase në mënyra të ndryshme.

Shefi i Misionit të BE-së​ për Sundimin e Ligjit dhe Ministri i Drejtësisë u pajtuan që ta intensifikojnë bashkëpunimin në sferën e sundimit të ligjit

30 korrik2020

Më 29 korrik, Shefi i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Lars-Gunnar Wigemark u takua me Ministrin e Drejtësisë, Selim Selimi për ta diskutuar situatën e sundimit të ligjit në Kosovë dhe ndikimin e pandemisë me koronavirus në institucionet e Kosovës për sundimin e ligjit.

Komentet e Ambasadores Apostolova për EULEX-in gjatë intervistës me KTV-në

24 korrik2020

Më 23 korrik, Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësuesja Speciale e BE-së, Nataliya Apostolova, ishte mysafire e Agron Bajramit në emisionin “Desku” në KTV. Gjatë kësaj interviste, Ambasadorja Apostolova foli gjithashtu për punën e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX Kosova).

Dita e kremtës e policisë polake u shënua nga Njësia e Specializuar e Policisë së EULEX-it

24 korrik2020

Më 24 korrik, Njësia e Specializuar Policore (NJSP) e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) e shënoi Ditën e kremtës së policisë polake me një tubim solemn në Kompleksin e NJSP-së në Mitrovicë.

​Shefi i EULEX-it u ndan “Medaljen për Shërbim në Misionin e PPMS në Kosovë” stafit të Misionit

14 korrik2020

Më 14 korrik, Shefi i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Lars-Gunnar Wigemark, u ndau "Medaljen për Shërbim në Misionin e PPMS në Kosovë" një numri të pjesëtarëve të stafit të këtij Misioni në shenjë mirënjohje për kontributin e tyre në punën e EULEX-it dhe për Politikën e Përbashkët të Sigurisë dhe Mbrojtjes të BE-së, në kuadër të së cilës funksionojnë misionet si EULEX-i në të gjithë botën.

Qershor

Ceremoni e ndarjes së medaljeve për Njësinë e Policisë Speciale të EULEX-it

10 qershor2020

Gjatë një ceremonie për ndarjen e medaljeve e cila u mbajt më 9 qershor në kompleksin e Njësisë së Policisë Speciale të EULEX-it në Mitrovicë, shtatëdhjetë zyrtarë të Njësisë së Policisë Speciale të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), pjesëtarë të kontingjentit të Polonisë, morën medalje të Misionit të Politikës së Përbashkët për Siguri dhe Mbrojtje në Kosovë, si njohje e kontributit të tyre të çmuar për Misionin dhe Kosovën.

Shefi i Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë në video-ligjëratë me studentë të Universitetit të Karolinës së Veriut

01 qershor2020

Vitin e kaluar ne ua hapëm dyert studentëve nga Universiteti i Karolinës së Veriut-Chapel Hill për një vizitë studimore interesante dhe mjaft të gjallë.

Maj

Misioni i BE-së për Sundimin e Ligjit e fillon fushatën mediatike “Ma thuaj me kohë”

19 maj2020

Më 19 maj, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) e filloi fushatën mediatike “Ma thuaj me kohë” lidhur me rëndësinë e ruajtjes së provave biologjike në rastet e dhunës seksuale.

“Fobitë dhe urrejtja nuk kanë vend në asnjë shoqëri”, thotë Shefi i Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë

17 maj2020

Data 17 maj shënon Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, prandaj Misioni i BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) e valëvit flamurin me ngjyrat e ylberit në selinë e tij në Prishtinë për ta treguar përkrahjen e tij dhe për të bërë thirrje për barazi, drejtësi dhe përfshirje për të gjithë njerëzit pa marrë parasysh orientimin e tyre seksual, identitetin gjinor apo karakteristikat e seksit.

Artikulli i Associated Press për personat e pagjetur në Kosovë dhe për punën e EULEX-it

15 maj2020

Më 14 maj, Associated Press e botoi një artikull për personat e pagjetur në Kosovë dhe për punën e EULEX-it për ta zbuluar fatin e mbi 1640 personave, të cilët nuk janë gjetur ende në Kosovë.

EULEX-i mbështetë iniciativën e Komunës së Prishtinës ‘Asnjë fëmijë të mos mbetet mbrapa në kohën e pandemisë së koronavirusit’

15 maj2020

Më 14 maj 2020, Shefi i Misionit të BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX), Lars-Gunnar Wigemark, priti Kryetarin e Prishtinës, Shpend Ahmeti, në objektin e Selisë së EULEX-it për një ceremoni të dhurimit të pajisjeve të TI-së për Komunën e Prishtinës si pjesë e iniciativës ‘Asnjë fëmijë të mos mbetet mbrapa’.

Video-ligjëratë e Shefit të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë për nxënës nga Gjakova

14 maj2020

Si pjesë e një serie ligjhëratash të quajtura “EU Teach-a-Day” (BE-ja mban mësim një ditë) nëpër shkolla në mbarë Kosovën, Shefi i Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), Lars-Gunnar Wigemark, e mbajti një video-konferencë me rreth 20 nxënës të shkollës së mesme “Hajdar Dushi” nga Gjakova më 13 maj 2020.

Intervistë e Zëvendësshefit të Misionit Cezary Luba dhënë për revistën polake “Policja 997”

07 maj2020

“Të shërbesh në mjedis policor ndërkombëtar të jep mundësi unike të fitosh prej arritjeve më të mira të forcave policore të huaja të ndryshme, por edhe të përfaqësosh me krenari policinë e Polonisë në nivel shumëkombësh,” tha Zëvendësshefi i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX), Cezary Luba, në një intervistë me “Policja 977”, revistë mujore e Polonisë për punën policore.

Prill

Njësia Policore e Specializuar e EULEX-it, reagues i dytë i sigurisë në Kosovë

15 prill2020

Njësia Policore e Specializuar e EULEX-it, është reaguesi i dytë i sigurisë në Kosovë. Ajo është pjesë e mekanizmit tre-nivelësh të reaguesve të sigurisë ku Policia e Kosovës është reaguesi i parë i sigurisë, EULEX-i është i dyti, kurse KFOR-i i treti.

Mesazhi i Shefit të Misionit për Ditën Ndërkombëtare të Romëve

08 prill2020

Në Ditën Ndërkombëtare të Romëve, ne i bëjmë jehonë thirrjeve për qasje të barabartë në drejtësi dhe mbrojtje nga diskriminimi për romët në Kosovë

Mars

DEKLARATË NGA KAPACITETI PËR PLANIFIKIME DHE VEPRIME CIVILE (CPCC) MBI PANDEMINË AKTUALE

25 mars2020

Ne jemi duke u ballafaquar me pandeminë e përkohshme, por të rëndë Covid 19.

EULEX-i i shton masat parandaluese për ta zvogëluar përhapjen e korona virusit

17 mars2020

EULEX-i është duke i shtuar masat parandaluese për ta zvogëluar përhapjen e korona virusit, ta mbrojë shëndetin e pjesëtarëve të personelit të tij dhe të komunitetit, si dhe për ta ruajtur, për aq sa është e mundur, kapacitetin e tij për punë.

Shefi i Misionit EULEX dhe Kryeprokurori i Kosovës diskutojnë për reformat legjislative dhe përparimin e arritur

18 mars2020

Më 16 mars 2020, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, zhvilloi një takim njohës me Kryeprokurorin, Aleksandër Lumezi.

Gjendja e sundimit të ligjit në Kosovë temë kryesore e takimit mes Kryeministrit të Kosovës dhe Shefit të EULEX-it

12 mars2020

Më 12 mars, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, mbajti takimin e parë njoftues me Kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti dhe shkëmbeu pikëpamje rreth mënyrave në të cilat EULEX-i mund të ofrojë më tej ndihmë në fushën e sundimit të ligjit.

EULEX-i i dhuroi pajisje të TI-së Agjencisë së Regjistrimit Civil

09 mars2020

Më 9 mars, EULEX-i i dorëzoi 200 kompjuterë, laptopë dhe printerë Agjencisë së Regjistrimit Civil(ARC) për t'i ndihmuar atyre që të ofrojnë shërbime më të mira për të gjithë qytetarët e Kosovës.

Shkurt

Shefi i EULEX përfundon vizitën dyditore në Mitrovicë dhe në veri të Kosovës

28 shkurt2020

Prishtinë, 26 shkurt 2020 - Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, përfundoi dje një vizitë dyditore në Mitrovicë dhe në veri të Kosovës.

Shefi i EULEX-it i dorëzoi një donacion Qendrës Mjekësore në Leposaviq për ta përmirësuar ofrimin e kujdesit shëndetësor

25 shkurt2020

Më 21 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark i dorëzoi një donacion në vlerë prej 67,000 euro Qendrës Mjekësore të Leposaviqit.

Fushata e dhurimit të gjakut EULEX - Një veprim i thjeshtë mund të krijojë buzëqeshje

24 shkurt2020

Mjekësia ka vërtetuar që një pikë gjaku mund të shpëtojë deri në tre jetë. Ky element është një nga forcat shtytëse në promovimin e kulturës së dhurimit të gjakut vullnetar...

Shefi i EULEX-it u takua me Kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës

21 shkurt2020

Më 20 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark...

Shefi i EULEX-it diskuton për bashkëpunimin me Ministrin e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike

21 shkurt2020

Më 20 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, u takua me Ministrin e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, Agim Veliu...

Takim mes Shefit të EULEX-it dhe Kryesuesit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

20 shkurt2020

Më 19 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, takoi Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), Skender Çoçaj...

Shefi i EULEX-it takon Drejtorin e Shërbimit Korrektues të Kosovës për të diskutuar për bashkëpunimin e vazhdueshëm

20 shkurt2020

Më 18 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, takoi Drejtorin e Shërbimit Korrektues të Kosovës (ShKK), Nehat Thaçi...

Shefi i EULEX-it u takua me Ministren e Drejtësisë për të diskutuar bashkëpunimin në sundimin e ligjit në Kosovë

19 shkurt2020

Më 18 shkurt, Shefi i EULEX-it, Ambasadori Lars-Gunnar Wigemark, u takua me Ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu...

Donacion për Kryqin e Kuq të Kosovës nga organizimi i EULEX-it për bamirësi

14 shkurt2020

Më 13 Shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark...

Intervista e Shefit të Misionit EULEX, Wigemark, për Kohën Ditore dhe koha.net

13 shkurt2020

Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, dha një intervistë ekskluzive për të përditshmen Koha Ditore dhe portalin koha.net...

Shefi i EULEX-it Lars-Gunnar Wigemark mbajti takim njohës me Kryetaren e Kuvendit të Kosovës Vjosa Osmani

12 shkurt2020

Më 11 shkurt, Shefi i Misioni EULEX, Lars Gunnar Wigemark...

EULEX-i i ofron trajnim për mbështetje themelore për jetë stafit të Shërbimit Korrektues të Kosovës

05 shkurt2020

Më 30 janar, EULEX-i mbajti një kurs të trajnimit për mbështetje themelore për jetë për 16 anëtarë...

Janar

Përfaqësuesi i lartë/Nën-Presidenti Josep Borrell përfundon vizitën në Kosovë

31 janar2020

Më 30 dhe 31 janar, Përfaqësuesi i lartë/Nën-Presidenti Josep Borrell vizitoi Kosovën për herë të parë...

PLNP Borrell viziton EULEX-in

30 janar2020

Më 30 janar, Josep Borrell, Përfaqësuesi i Lartë për Punë të Jashtme dhe Politikën e Sigurisë/ Nënpresidenti i Komisionit Evropian, bëri vizitë në Kosovë...

Njësia e Policisë Speciale e EULEX-it merr pjesë në një trajnim të AERO-Medevac

28 janar2020

Më 20 janar, zyrtarë nga Njësia e Policisë Speciale e EULEX-it (NjPS) dhe KFOR-i morën pjesë në një trajnim për evakuimet mjekësore me helikopter (AERO-Medevac)...

Shefi i ri i EULEX Kosova Lars-Gunnar Wigemark u takua me Presidentin Thaçi

24 janar2020

Më 24 janar, Shefi i Misionit Lars-Gunnar Wigemark u takua me Presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, pasi e mori detyrën si Shef i ri i EULEX...

EULEX-i priti studentë të programit master për të drejta të njeriut

16 janar2020

Më 15 janar, EULEX-i ishte nikoqir i një vizite studimore të përbashkët të studentëve të programeve master për të Drejtat e Njeriut të Kampusit Global të Venedikut...

Programi i trajnimit në EULEX për mbështetjen e kolegëve

09 janar2020

Që nga viti 2017, Njësia Mjekësore e EULEX-it ka ofruar brenda Misionit një program për mbështetjen e kolegëve...

Për lajmet më të hershme klikoni vitin përkatës:
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Komunikim dhe Media