Lajme

Tetor

Ushtruesi i detyrës së shefit të EULEX-it ne largim mbajti takim lamtumirës me Presidentin Hashim Thaçi

16 tetor2019

Sot, Ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit Bernd Thran u prit nga Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi në një takim lamtumirës...

EULEX-i mbështetë paradën e krenarisë 'Për kon t’rreh zemra' në Prishtinë

10 tetor2019

EULEX-i prapë tregoi përkushtimin për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të personave lezbik, gej, biseksual, transgjinor dhe ndërseksual (LGBTI)...

Komandanti i Operacioneve Civile e përmbylli vizitën e tij në Kosovë

01 tetor2019

Më 26 dhe 27 shtator, Komandanti i Operacioneve Civile të BE-së Vincenzo Coppola i bëri një vizitë Kosovës, ku u takua me ekipin e drejtuesve të EULEX-it...

Shtator

EULEX-i bashkë-organizon seminar të trajnimit për trajnerët e ardhshëm në Shërbimin Korrektues të Kosovës

25 shtator2019

Nga data 2 deri 6 shtator, EULEX-i, në bashkëpunim me një projekt të binjakëzimit të BE-së, organizoi një seminar trajnimi për një grup të trajnerëve të ardhshëm...

Filluan ligjëratat nëpër shkolla si pjesë e fushatës “Ma thuaj me kohë”

24 shtator2019

Gjatë dhjetë ditëve të fundit janë mbajtur një varg i ligjëratave edukative në kuadër të fushatës kundër dhunës seksuale “Ma thuaj me kohë”...

Ceremonia e ndarjes së medaljeve për Njësinë e Specializuar të Policisë

13 shtator2019

Më 11 shtator, në kampin e Njësisë së Specializuar të Policisë (NjSP) në Mitrovicë u mbajt ceremonia e ndarjes së medaljeve

Mesazh nga Ushtruesi i detyrës së Shefit të EULEX-it me rastin e njëzetvjetorit të themelimit të Policisë së Kosovës

06 shtator2019

Ushtruesi i detyrës së Shefit të EULEX-it, Bernd Thran, ishte sot i pranishëm në ceremoninë zyrtare të shënimit të njëzetvjetorit të themelimit të Policisë së Kosovës...

Gusht

EULEX-i merr pjesë në një ushtrim të përbashkët për kontrollimin e turmave dhe trazirave me PK-në dhe KFOR-in

23 gusht2019

Sot, Njësia e Policisë së Specializuar të EULEX-it (NjPS) mori pjesë në një ushtrim të përbashkët për kontrollimin e turmave dhe trazirave në Kampin e Novosellës...

EULEX-i i dhuron automjete dhe pajisje Stacionit të Zjarrfikësve në Leposaviq

22 gusht2019

Më 21 gusht, ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit z. Bernd Thran bëri dorëzimin e një donacioni të përbërë prej disa automjeteve dhe pajisjeve të EULEX-it tek Komandanti i Brigadës së Stacionit të Zjarrfikësve...

EULEX-i i dhuron pajisje Drejtorisë së Teknikës Kriminalistike të Policisë së Kosovës

16 gusht2019

Më 16 gusht në Prishtinë, EULEX-i i dorëzoi katër automjete dhe një mori pajisjesh të teknikë Drejtorisë së Teknikës Kriminalistike të Policisë së Kosovës...

Ligjëratë e u.d. Shefit të EULEX-it në Akademinë Ndërkombëtare Verore në Kosovë

15 gusht2019

Më 14 gusht, Ushtruesi i Detyrës së Shefit të EULEX-it, Bernd Thran, e mbajti një ligjëratë për “Ndërtimin e paqes në rajonet pas konfliktit...

Ushtruesi i detyrës së Shefit të EULEX-it u takua me Ministrin e Drejtësisë për ta diskutuar vazhdimin e punës së përbashkët

13 gusht2019

Më 13 gusht, Ushtruesi i Detyrës së Shefit të EULEX-it, Bernd Thran, e zhvilloi një takim me Ministrin e Drejtësisë, Abelard Tahiri...

EULEX-i dhuron pajisje dhe orendi për strehimoren e grave në Novobërdë

09 gusht2019

Më 8 gusht në Prishtinë, ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit z. Bernd Thran bëri dhurimin e pajisjeve për zyrë për Qendrën e grave...

EULEX-i organizon diskutim në tryezë të rrumbullakët me Shoqatën e Grave të Shërbimit Korrektues të Kosovës për fuqizimin e grave

02 gusht2019

Më 31 korrik, EULEX-i organizoi një tryezë të rrumbullakët me përfaqësueset e Shoqatës së Grave të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK) për të diskutuar...

Korrik

Donacioni i EULEX-it Ministrisë së Punëve të Brendshme

25 korrik2019

Më 25. korrik ushtruesi i detyrës së Shefit të Misionit EULEX, Bernd Thran ia dorëzoi pesë automjete dhe pajisje për zyre Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Agjencisë për Regjistrim Civil.

Përvoja e Akademisë Verore për Fëmijë në EULEX

19 korrik2019

Ditët verore të ngrohta dhe të qeta u bënë shumë të gjalla falë vizitorëve tanë më të rinj ndonjëherë gjatë dy ditëve të fundit...

Intervista e Shefes në largim të EULEX-it me KTV dhe Koha Ditore

16 korrik2019

Shefja në largim e EULEX-it, Alexandra Papadopoulou, i ka dhënë një intervistë lamtumirëse Kryeredaktorit të gazetës “Koha Ditore”, Agron Bajrami, ku ka folur për rolin dhe punën e EULEX-it, si dhe për sundimin e ligjit në Kosovë...

Konferenca YOUNG - Pikëpamjet e rinisë për të ardhmen e Kosovës

05 korrik2019

Rinia dhe pikëpamjet e saj për të ardhmen e Kosovës ishte tema e konferencës njëditore e cila u organizua nga EULEX dhe u mbajt më 27 qershor 2019...

EULEX-i mbanë trajnime mjekësore për stafin e Shërbimit Korrektues të Kosovës

02 korrik2019

Njësia mjekësore në EULEX, në bashkëpunim me Njësinë Korrektuese në EULEX, nisi më 27 qershor trajnimet mjekësore të radhës për stafin e Shërbimit Korrektues të Kosovës (ShKK)...

Qershor

Intervistë e Shefes së EULEX-it, Alexandra Papadopoulou, me transmetuesin e Austrisë ORF

25 qershor2019

Gjatë një interviste me transmetuesin publik të Austrisë ORF, Shefja e EULEX-it, Alexandra Papadopoulou, foli rreth sundimit të ligjit në Kosovë dhe për punën e EULEX-it në vend...

Zëvendës-shefi i EULEX-it e vizitoi PPK-në e dytë të financuar nga BE-ja në Kosovë

20 qershor2019

Zëvendës-shefi i EULEX-it, Bernd Thran, vizitoi dje pikë-kalimin e përbashkët kufitar (PKK) të sapondërtuar në Mutivodë...

Stafi i EULEX-it merr pjesë në fushatën për dhurim të gjakut “Gjak i sigurt për të gjithë”

18 qershor2019

Si vazhdim i traditës shtatëvjeçare, më 17 qershor 2019 Njësia mjekësore e EULEX-it bashkë me Qendrën e Kosovës të Transfuzionit të Gjakut organizuan fushatë për dhurim të gjakut për të shënuar kështu “Ditën Botërore të Dhuruesve të Gjakut”

EULEX-i merr pjesë në eventin ‘Çiklizmi rreth Kosovës për fëmijët’ 2019

11 qershor2019

Eventi ‘Çiklizmi rreth Kosovës për fëmijët’ përfundoi më 9 qershor turneun vjetor të gjashtë rreth Kosovës me mbështetjen e EULEX-it dhe institucioneve...

Maj

Takim i delegacionit nga Kroacia me Shefen e Misionit EULEX Kosova

22 maj2019

Më 20 maj, Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou, zhvilloi takim me një delegacion nga Ministria e Kroacisë për Punë të Jashtme dhe Çështje Evropiane, i udhëhequr nga Ndihmësministri Miroslav Papa...

EULEX-i organizoi vizitë studimore në institucionet korrektuese të Suedisë

15 maj2019

Nga data 7 deri më 9 maj, EULEX-i, në bashkëpunim me Shërbimin e Burgjeve dhe të Sprovimit në Suedi, organizoi një vizitë të pjesëtareve femra të stafit korrektues të Kosovës në disa institucione korrektuese të Suedisë...

EULEX-i e kremtoi Ditën e Evropës në Prishtinë dhe Bruksel

14 maj2019

EULEX-i mori pjesë në aktivitete të ndryshme gjatë ditëve të kaluara në Prishtinë dhe Bruksel për ta shënuar Ditën e Evropës, duke përfshirë pjesëmarrjen në një ekspozitë në rrugë të organizuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë...

Prill

Local staff reception

30 prill2019

Duke qenë se vitin e kaluar EULEX-i e kremtoi përvjetorin e tij të 10-të, si dhe në vazhdën e ri-konfigurimit të fundit të madh të tij dhe ndryshimeve në mandatin e tij...

Shefja e EULEX-it në takimin e tretë të Bordit të Drejtësia 2020

19 prill2019

Më 17 prill, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në takimin e tretë të Bordit të iniciativës për reforma Drejtësia 2020 që drejtohet nga Ministri i Drejtësisë z. Tahiri...

Shefja e Misionit EULEX u foli nxënësve për Ditën kushtuar BE-së

18 prill2019

Më 15 prill, Shefja e Misionit EULEX (SHM) Alexandra Papadopoulou e ka mbajtur një ligjëratë për vlerat, parimet dhe sfidat evropiane përpara nxënësve të Shkollës së Mesme Gjin Gazulli...

Siguria mjekësore në veprim

09 prill2019

Kapaciteti i Planifikimeve dhe Veprimeve Civile (KPVC) ka prezantuar një kurs të sigurisë mjekësore për stafin ndërkombëtar të sigurisë të angazhuar nëpër misione / operacione të Politikës së Përbashkët për Siguri dhe Mbrojtje (PPSM)...

EULEX-i dhe Policia e Kosovës në vizitë studimore në Vjenë

05 prill2019

Prej 26 deri 29 mars, Njësia e EULEX-it për Bashkëpunim Policor Ndërkombëtar (NJBPN) e ka mundësuar një trajnim ku morën pjesë kolegët nga Policia e Kosovës, në Shërbimin e Inteligjencës Kriminale në Austri...

Mars

EULEX-i i dhuron pajisje Këshillit Gjyqësor të Kosovës

29 mars2019

Sot, në kompleksin logjistik të EULEX-it në Prishtinë, Zëvendësshefi i Misionit EULEX Bernd Thran i dorëzoi Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK)...

Strategjia Kombëtare e re për Menaxhimin e Integruar të Kufirit (2019-2023)

25 mars2019

Këshilltari i Lartë i EULEX-it për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, Alan Wilson mori pjesë në një punëtori për finalizimin e Strategjisë Kombëtare të...

Shefja e Misionit Alexandra Papadopoulou mori pjesë në takimin e radhës të Forumit të nivelit të lartë për Sundimin e ligjit

22 mars2019

Më 20 mars, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në takimin e radhës të Forumit të nivelit të lartë për Sundimin e ligjit të cilin e mbledh rregullisht Kryeministri...

EULEX-i e organizoi takimin “Fuqizimi dhe ri-integrimi i grave: mbështetje ofruesit të shërbimeve për viktimat e dhunës, OJQ Të drejtat e grave”

12 mars2019

Më 7 mars 2019 EULEX-i mbajti një eveniment të titulluar “Fuqizimi dhe ri-integrimi i grave: mbështetje ofruesit të shërbimeve për viktimat e dhunës...

EULEX-i organizoi një punëtori për fuqizimin e oficereve korrektuese femra

11 mars2019

EULEX-i, në partneritet me Shoqatën e Grave në Shërbimin Korrektues të Kosovës (SHKK), e ka mbajtur një punëtori tri-ditore në Lipjan për fuqizimin e oficereve korrektuese femra drejt një ...

EULEX-i shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas – 8 mars 2019

08 mars2019

Me rastin e kësaj dite, EULEX-i shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas me një porosi frymëzuese...

Shkurt

Heronj të pazëshëm që shpëtojnë jetë – Fushata e EULEX-it për dhurim të gjakut

15 shkurt2019

Organizimi i fushatës nga EULEX-i për dhurim të gjakut tani më është bërë traditë, shembull ky i treguar si i suksesshëm për vetëdijesim dhe promovim të kulturës...

EULEX-i organizoi një punëtori për Shërbimin Korrektues të Kosovës me temë mbi sigurinë në burgje

07 shkurt2019

EULEX-i organizoi në Qendrën në Dubravë një punëtori katërditore për Shërbimin Korrektues të Kosovës (ShKK) me temë mbi sigurinë në burgje...

Janar

Shefja e EULEX-it u takua me Ministrin e Punëve të Brendshme

24 janar2019

Sot, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, e vizitoi Ministrin e Punëve të Brendshme, z. Ekrem Mustafa. Ajo e ri-konfirmoi përkushtimin e EULEX-it për ta ndihmuar këtë Ministri dhe institucionet përkatëse të sundimit të ligjit...

Shefja e EULEX-it mori pjesë në takimin e dytë të iniciativës Drejtësia 2020

24 janar2019

Më 23 janar, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në takimin e dytë të iniciativës Drejtësia 2020, këtë radhë e organizuar nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës në bashkëpunim të ngushtë me...

Shefja e EULEX-it merr pjesë në takimin e Forumit të nivelit të lartë për Sundimin e Ligjit

23 janar2019

Më 22 janar, Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, mori pjesë në një takim të Forumit të nivelit të Lartë për Sundimin e Ligjit të thirrur nga Kryeministri...

EULEX-i e ka përfunduar procesin e dorëzimit të dosjeve të lëndëve tek autoritetet e Kosovës

14 janar2019

EULEX-i ka përfunduar dorëzimin e dosjeve të policisë, prokurorisë dhe gjyqësorit tek autoritetet e Kosovës në dhjetor 2018...

Për komunikatat për media më të hershme klikoni vitin përkatës:
2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Informim