European Union External Action
FacebookTwitterYoutube
Për EULEX Sektori Ekzekutiv Sektori i Fuqizimit Zyra për media Mundësi Punësimi Tenderët Kontakte
Search

EULEX dhe FBI luftojnë keqtrajtimin seksual dhe dhunën në familje në Kosovë

Në përputhje me angazhimet për t’i përforcuar kapacitetet e Kosovës për hetimin dhe ndjekjen penale të krimeve të keqtrajtimit seksual dhe të dhunës në familje, EULEX-i, Policia e Kosovës dhe Ambasada e Shteteve të Bashkuara këtë javë e organizuan një trajnim të specializuar për teknikat e intervistimit mjeko ligjor.

EULEX i dhuron Doganës së Kosovës komplet të pajisjeve për inspektime

Më 18 janar 2018, EULEX-i i dhuroi Doganës së Kosovës tetë komplete pajisjesh për inspektime kundër kontrabandës, të cilat do të përdoren nga zyrtarët doganorë për përmirësimin e operacioneve të kontrollit kufitar dhe kontrollit të brendshëm.

EULEX DËNON FUQISHËM VRASJEN E OLIVER IVANOVIC

EULEX dënon fuqishëm aktin kriminel që sot morri jetën e Oliver Ivanovic.

U mbajt takimi i radhës i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit

Është mbajtur takimi i radhës i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit i organizuar për herë të parë nga Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) dhe i udhëhequr nga kryesuesi i këtij këshilli, Blerim Isufaj.

Policimi në komunitet përmes mënyrave bashkëkohore – Mediat sociale

Një prej parimeve themelore të punës policore bashkëkohore është strategjia gjithëpërfshirëse e komunikimit që siguron dialog të dyanshëm mes policisë dhe komunitetit në të gjitha nivelet.

Luftimi i krimeve virtuale

Në botën e sotme digjitale, madje vetëm një klikim në internet mund t'ju ekspozojë ndaj llojeve të ndryshme të rreziqeve virtuale dhe krimeve kibernetike.

Lajme Tjera

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Më shumë profile video
Mbrojtja e Kushtetutës së Kosovës është privilegj i jashtëzakonshëm – njoftohuni me Arta Rama -Hajrizi

Mbrojtja e Kushtetutës së Kosovës është privilegj i jashtëzakonshëm – njoftohuni me Arta Rama -Hajrizi

“Kushtetuta nuk e garanton lumturinë, por vetëm kërkimin e saj. Ju duhet ta arrini atë vet.”, ishin fjalët e Benjamin Franklin, një prej paraardhësve kryesor të Amerikës.

Më shumë nga "Gratë në sundimin e ligjit"

Më shumë për Multimedia ...

Shefja e Misionit EULEX u takua me përfaqësuesit e Qendrës Burimore për Personat e Pagjetur

Shefja e Misionit EULEX u takua me përfaqësuesit e Qendrës Burimore për Personat e Pagjetur

Dje, në selinë e EULEX-it në Prishtinë, Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou u takua me përfaqësuesit e Qendrës Burimore për Personat e Pagjetur (QBPP) bashkë-kryesuesit, z.Bajram Qerkini dhe z. Milorad Trifunović. Po ashtu, të pranishëm në takim ishin ekspertët e EULEX-it nga kjo fushë.

Qendra Burimore për Personat e Pagjetur, një OJQ e themeluar në muajin mars 2017, përqendrohet në bashkërendimin e aktiviteteve të familjeve të personave të pagjetur në Kosovë në kërkim të zbardhjes së fatit të më të dashurve të tyre. Kjo Qendër mbështetet nga UNMIK-u.

EULEX-i ka kontribuar në kërkimet e Kosovës për të pagjeturit me anë të një ekipi të ekspertëve mjeko-ligjorë të cilët punojnë në Institutin e Mjekësisë Ligjore në kuadër të Ministrisë së Drejtësisë së Kosovës. Angazhimet e tyre për t’u ndihmuar autoriteteve lokale për përcaktimin e fatit të pagjeturve janë duke vijuar. Paralelisht me këtë, gjatë viteve të kaluara, EULEX-i e ka trajnuar ekipin lokal të terrenit për të kryer vlerësime të lokacioneve dhe zhvarrime.

EULEX Kosovo © E drejta e autorit & Heqja e përgjegjësisë
Rr. Muharrem Fejza, Ndërtesa Farmed, P.O. Box: 268 10000 Pristina, Kosovo
Tel: +381 (0) 38 78 2000 Fax: +381 (0) 38 78 4556 :: info@eulex-kosovo.eu