European Union External Action
FacebookTwitterYoutube
Për EULEX Sektori Ekzekutiv Sektori i Fuqizimit Zyra për media Mundësi Punësimi Tenderët Kontakte
Search

Fillimi BreadCrumbTrailer Qendra informuese për çështje gjinore BreadCrumbTrailer Gratë në drejtësi

Nëse nuk mund të vallëzoj, nuk dua të jem pjesë e revolucionit – Igballe Igo Rogova

Sikur sytë të mund të flisnin, do të kishin me qindra tregime për të treguar. Kjo është përshtypja të cilën e jep Igballe Rogova, e njohur si Igo, gjatë momenteve të para të takimit me të.

Nga Holanda në Prishtinë: njihuni me Jenny Filet

Hipur në motoçikletën e saj duke u kthyer në shtëpi nëpër rrugët me kanale prej Amsterdamit në Hoorn, Jenny Filet po e mendonte mundësinë e largimit nga Holanda për të bërë diçka të re.

Mbrojtja e Kushtetutës së Kosovës është privilegj i jashtëzakonshëm – njoftohuni me Arta Rama -Hajrizi

“Kushtetuta nuk e garanton lumturinë, por vetëm kërkimin e saj. Ju duhet ta arrini atë vet.”, ishin fjalët e Benjamin Franklin, një prej paraardhësve kryesor të Amerikës.

Niina Koivisto: ‘Për të ecur para, mendo jashtë kornizave!’

Qëndrimi pozitiv, pasioni dhe përcaktimi janë ato që shndrisin përmes uniformës policore të Niina Koivisto, një prej këshilltareve të EULEX-it për Policinë e Kosovës në Komunitet.

Tahire Haxholli: “Nuk jeni vetëm, ne jemi këtu për ju”

Dhuna në familje mund të shfaqet në forma të ndryshme, si fizike, seksuale, psikologjike apo ekonomike. Përhapja e kësaj dhune mund të jetë ...

Nga Kosova në Ramallah - Njoftohuni me Sandra Gudaityte

Kur sfidat e jetës afrojnë, shumë do të jenë të preokupuar me frikë dhe shqetësime. Por krejt çka zyrtarja ligjore në EULEX Sandra Gudaityte ka në mendje është vetëm Trouble

Hetuesja me dell – njihuni me Cindy Syes

Ashtu siç kishte bërë çdo ditë gjatë njëzet viteve të kaluara, hetuesja Cindy Syes hyri në zyrën e saj në Departamentin e Policisë së Teksasit në qytetin e Dallasit. Por, kësaj radhe, në muajin shkurt 2007, ajo ishte me të vërtetë e hutuar.

Forenzika përmes teknologjisë informative – Zbulimi i krimeve në autostradën digjitale të shekullit XXI

Ndonëse teknikat forenzike përmes TI-së mund të mos jetë gjithmonë aq interesante sa paraqiten në televizion – hetuesit forenzikë nuk i ndjekin fizikisht kriminelët as nuk vihen në vijën e parë të frontit – forenzika e TI-së është pjesë e rëndësishme e procesit hetimor.

Nga Little Rock-u në Prishtinë – njihuni me Jacqueline Smith

A ju ka rënë të dëgjoni ndonjëherë tregime për heronjtë e padëgjuar? Për policët e paepur që patrullojnë rrugëve, pothuaj të padukshëm në punën e tyre që të na mbajnë neve të sigurt?

Midis drejtësisë dhe muzikës – njihuni me Vjollca Kroci-Gerxhaliu

E lindur dhe rritur në Prizren, një qytet i lashtë ku arti dhe historia përcjellët nëpër gjenerata, ka luajtur një rol të madh që ajo të bëhet kjo që është sot.

  

EULEX Kosovo © E drejta e autorit & Heqja e përgjegjësisë
Rr. Muharrem Fejza, Ndërtesa Farmed, P.O. Box: 268 10000 Pristina, Kosovo
Tel: +383 (0) 38 78 2000 Fax: +383 (0) 38 78 4556 :: info@eulex-kosovo.eu