Lajme

Tetor

Përmbyllet në Romë trajnimi i organizuar nga EULEX-i “Mbrojtja e trashëgimisë kulturore”

19 tetor2018

Më 11 tetor u përmbyll në Romë një vizitë studimore katër-ditore gjatë së cilës është mbajtur një trajnim lidhur me temën e mbrojtjes së trashëgimisë kulturore për katër përfaqësues të Policisë së Kosovës në Komandën e ...

EULEX në mbështetje të të drejtave të LGBTI në paradën e krenarisë në Prishtinë

10 tetor2018

Më 10 tetor, EULEX-i tregoi edhe një herë përkushtimin për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të personave lezbik, gej, biseksual, transgjinor, dhe interseksual (LGBTI), përmes pjesëmarrjes në paradën e krenarisë të mbajtur në Prishtinë.

EULEX-i merr pjesë në konferencën me temën “krimet e luftës”, e organizuar nga BIRN në Sarajevë

09 tetor2018

Përfaqësuesit e EULEX-it morën pjesë në konferencën për bashkëpunimin rajonal në lidhje me krimet e luftës, e cila u organizua nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Investigative (BIRN) në Sarajevë më 3 dhe 4 tetor...

EULEX-i mori pjesë në takimin e krerëve policorë të sektorit të krimeve në KBP EJL/PCC SEE

04 tetor2018

Nga data 1 deri 3 tetor 2018, në Tiranë u mbajt takimi i drejtuesve të sektorëve policore të krimeve nga e tërë Evropa juglindore palë të Konventës për Bashkëpunim Policor për Evropën Juglindore (KBP EJL/PCC SEE)...

Shtator

COWEB e vizitoi misionin EULEX Kosovo

27 shtator2018

Shefja e Misionit EULEX, zj. Papadopoulou, bashkë me PSBE-në, zj. Apostolova, më 26 shtator në selinë e EULEX-it u takuan me një delegacion të përfaqësuesve të Grupit Punues për Rajonin e Ballkanit Perëndimor (COWEB)...

EULEX-i në lansimin e Drejtësia 2020

26 shtator2018

Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou mori pjesë sot në ceremoninë e fillimit të Drejtësia 2020, një nismë e rëndësishme e udhëhequr nga Ministri i Drejtësisë i Kosovës, në bashkëpunim me...

EULEX-i e nderon Audrius Šenavičiusin

19 shtator2018

Në këtë ditë, pesë vite më parë, Audrius Šenavicius e humbi jetën e tij deri sa po shërbente si doganier i EULEX-it. Audriusi u vra si pasojë e të shtënave me armë gjatë kohës kur ai me kolegët e tij po shkonin me makinë në pikën doganore në veri të Kosovës për ta filluar ndërrimin e tyre të punës.

Trajnim i specializuar për Doganën dhe Policinë Kufitare të Kosovës për ndalimin e narkotikëve

14 shtator2018

Sot, më 14 shtator, u mbajt ceremonia përmbyllëse e trajnimit të specializuar për Doganën e Kosovës (DK) dhe Policinë Kufitare të Kosovës (PKK) për ndalimin e narkotikëve. Ky trajnim është ...

EULEX-i mbështeti takimin për fillimin e punës së Shoqatës së Grave në Shërbimin Korrektues të Kosovës

05 shtator2018

Dje, më 4 shtator, EULEX-i mbështeti fillimin zyrtar të punës së Shoqatës së Grave në Shërbimin Korrektues të Kosovës. Kjo shoqatë ka për qëllim...

Korrik

Zyrtarë të EULEX-it morën pjesë në takimin dhe seminarin e këshillit drejtues të SEED

05 korrik2018

EULEX-i (Njësia Këshilluese për Çështje Policore dhe Kufitare – Alan Wilson dhe Luca Zonta) mori pjesë në ‘Takimin dhe seminarin e këshillit drejtues të SEED të projektit “Mirëmbajtja dhe zhvillimi i SEED” të mbajtur në Beograd më 27 dhe 28 qershor.

Maj

Konferenca rajonale e drejtuesve të policive

21 maj2018

Përfaqësuesit e policisë së Shqipërisë, Kroacisë, ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë, Sllovenisë dhe Kosovës morën pjesë në një Konferencë Rajonale dy-ditore të Drejtuesve të Policive prej 17 deri 18 maj 2018

EULEX-i dhe Policia e Mbretërisë së bashkuar në Lincolnshire realizojnë një kurs mbi komandimin fleksibil për Policinë e Kosovës

11 maj2018

11 Maj EULEX-i në bashkëpunim me Policinë Rajonale të Mbretërisë së Bashkuar, Policia në Lincolnshire, janë duke e mbajtur një kurs mbi Komandimin fleksibil në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike.

Prill

EULEX-i nikoqir i seminarit për prokurorët e Kosovës lidhur me teknikat e intervistimit të dëshmitarëve të krimeve të luftës dhe viktimave në rastet e konflikteve të armatosura

20 prill2018

EULEX-i ka ndihmuar një seminar dy-ditor për prokurorët e Kosovës lidhur me aftësitë e për teknikat e intervistimit të dëshmitarëve...

EULEX-i organizoi një punëtori për fuqizimin e kapaciteteve hetuese penale kundër korrupsionit

13 prill2018

Misioni EULEX e organizoi një punëtori trajnuese për fuqizimin e kapaciteteve hetuese penale kundër korrupsionit...

EULEX-i dhe ICITAP-i e organizuan një trajnim për vlerësimin e rrezikut në bazë të dhënave të inteligjencës për planifikimin dhe menaxhimin e ngjarjeve të mëdha

09 prill2018

Njësia Këshilluese e EULEX-it për policinë dhe çështjet kufitare dhe Programi i ndihmës ndërkombëtare për trajnime në hetimet penale (ICITAP) nga Departamenti Amerikan i Drejtësisë u bënë bashkë...

Intervistimi dhe menaxhimi i viktimave të ndjeshme

10 prill2018

EULEX-i ka mundësuar mbajtjen e një kursi dyjavor për trajnimin e trajnerëve për zyrtarët e Policisë së Kosovës në lidhje me temën e intervistimit...

EULEX-i mban trajnim për komunikim me mediat për prokurorët dhe zyrtarët e prokurorive

04 prill2018

Javën e kaluar, krahas me Autoritetin e Prokurorisë Suedeze dhe me Akademinë e Drejtësisë së Kosovës, EULEX-i e mbajti një trajnim dy-ditor për komunikimin me media për prokurorët dhe zyrtarët e prokurorive...

Mars

Trajnim nga EULEX-i për zbatimin e policimit të udhëhequr nga inteligjenca

29 mars2018

Misioni EULEX organizoi një punëtori trajnuese për Policinë e Kosovës (PK) mbi temën e policimit të udhëhequr nga inteligjenca (PUI) dhe planifikimit strategjik.

EULEX-i e mbajti një trajnim për krimet e luftës për prokurorët e Kosovës

21 mars2018

Misioni EULEX e organizoi një sesion trajnimi mbi instrumentet e të drejtës penale ndërkombëtare për ndjekjen e krimeve të luftës brenda juridiksionit të Kosovës

Grupi punues i forenzikës për dhunën seksuale dhe dhunën e bazuar në gjini

05 mars2018

EULEX-i, në partneritet me organizatën UN Women, ndihmoi në realizimin e takimit të parë të grupit punues me Policinë e Kosovës, Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, Institutin e Mjekësisë Ligjore dhe Agjencinë Forenzike të Kosovës..

Shkurt

Xhiro Kosovën me biçikletë për fëmijët 2017 (Cycle Kosovo for Children 2017)

22 shkurt2018

Mark Dixon, Shef i Njësisë Këshilluese të EULEX-it për Çështje të Policisë dhe Kufirit, ia dorëzoi Njësisë së Kujdesit Intensiv të Neonatologjisë në Pejë, Kosovë disa pajisje shumë të nevojshme gjatë një ceremonie rasti për këtë donacion.

Janar

Në Konferencën Vjetore të Prokurorëve, Kryeprokurori i EULEX-it bëri thirrje për një frymë të ripërtëritjes dhe të pajtimit

27 janar2018

Kryeprokurori i EULEX-it, Claudio Pala e përfaqësoi EULEX-in në Konferencën Vjetore të Prokurorëve të Kosovës që u mbajt fundjavën e kaluar në Prishtinë.

Pika e Kalimit në Merdare do të jetë pjesërisht funksionale në muajin maj

26 janar2018

Zëvendës Shefi i EULEX Kosova, Bernd Thran, së bashku me Këshilltarin Doganor për MIK të EULEX-it, Alan Wilson e vizitoi dje lokacionin e Pikë Kalimit të Përbashkët (PKP) në Merdare.

EULEX dhe FBI luftojnë keqtrajtimin seksual dhe dhunën në familje në Kosovë

26 janar2018

Në përputhje me angazhimet për t’i përforcuar kapacitetet e Kosovës për hetimin dhe ndjekjen penale të krimeve të keqtrajtimit seksual dhe të dhunës në familje, EULEX-i, Policia e Kosovës dhe Ambasada e Shteteve të Bashkuara këtë javë e organizuan një trajnim të specializuar për teknikat e intervistimit mjeko ligjor.

EULEX i dhuron Doganës së Kosovës komplet të pajisjeve për inspektime

18 janar2018

Më 18 janar 2018, EULEX-i i dhuroi Doganës së Kosovës tetë komplete pajisjesh për inspektime kundër kontrabandës, të cilat do të përdoren nga zyrtarët doganorë për përmirësimin e operacioneve të kontrollit kufitar dhe kontrollit të brendshëm.

Për komunikatat për media më të hershme klikoni vitin përkatës:
2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX