Fillimi  BreadCrumbTrailer Zyra për Komunikim dhe Media  BreadCrumbTrailerKomunikata për Media

Komunikata për Shtyp

Dhjetor 2019

Nevojitet një formim i shpejtë i qeverisë në Kosovë

19 dhjetor 2019

Deklaratë e Shefes së Zyrës së BE-së/Përfaqësueses së Posaçme të BE-së, EULEX-it dhe Shefave të Misioneve të BE-së në Kosovë...

Nëntor 2019

EULEX-i e përmbyll kursin e trajnimit për gazetari mobile dhe media sociale për zyrtarët për shtyp të institucioneve kosovare të sundimit të ligjit

22 nëntor 2019

Njëzet zëdhënës dhe zyrtarë për shtyp të autoriteteve të Prokurorisë së Kosovës, gjykatat e të gjitha shkallëve dhe Policisë së Kosovës e përfunduan sot...

EULEX-i trajnon Njësinë e hetimit të krimeve të luftës në Policinë e Kosovës për ndërtimin dhe menaxhimin e rasteve

14 nëntor 2019

EULEX-i ka mbajtur një varg të kurseve të trajnimeve për Njësinë e hetimit të krimeve të luftës në Policinë së Kosovës. Ky trajnim...

EULEX-i dhe Instituti Kosovar për Drejtësi organizuan një seminar për monitorimin e gjykimeve për 20 monitorues laikë

07 nëntor 2019

Më 6 nëntor, Instituti Kosovar për Drejtësi, së bashku me EULEX-in, e organizuan një seminar trajnimi për konceptet kryesore të procedurave gjyqësore...

Tetor 2019

EULEX-i ua prezanton përfaqësuesve të institucioneve të Kosovës për sundimin e ligjit raportin me gjetjet nga monitorimi i rasteve

09 tetor 2019

Më 8 tetor, EULEX-i e prezantoi para Kryesuesit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Skender Çoçaj, Zëvendës-kryesuesit të Këshillit Prokurorial të Kosovës...

Shtator 2019

Punëtoria e organizuar nga EULEX-i fuqizon kapacitetet e prokurorëve specialë dhe zyrtarëve ligjorë për ndjekjen penale të rasteve të terrorizmit

26 shtator 2019

Me qëllim të fuqizimit të kapaciteteve të Prokurorisë Speciale të Kosovës për trajtimin efektiv të sfidave emergjente gjatë ndjekjes penale...

Me ceremoni të vendosjes së kurorës, EULEX-i dhe Policia e Kosovës nderojnë Audrius Šenavičius, i vrarë në detyrë

19 shtator 2019

Më 19 shtator 2013, zyrtari doganor i EULEX-it Audrius Šenavicius humbi jetën kur persona të panjohur shtënë me armë zjarri ndaj automjetit të tij në veri të Kosovës...

Fillon fushata sensibilizuese “Ma thuaj me kohë” për të theksuar rëndësinë e ruajtjes së provave biologjike në rastet e dhunës seksuale

09 shtator 2019

Instituti i Mjekësisë Ligjore në partneritet me Policinë e Kosovës dhe EULEX-in e nisën sot një fushatë sensibilizuese të quajtur...

Gusht 2019

Dita Ndërkombëtare e Viktimave të Zhdukjeve të Detyrueshme

30 gusht 2019

Sot, ne e përkujtojmë Ditën Ndërkombëtare të Viktimave të Zhdukjeve të Detyrueshme, duke e ngritur vetëdijesimin për plojën e të pagjeturve dhe familjeve të tyre në mbarë botën dhe duke u ri-zotuar për zbardhjen e fatit të Zhdukurve

Korrik 2019

Konferenca YOUNG - Pikëpamjet e rinisë për të ardhmen e Kosovës

05 korrik 2019

Rinia dhe pikëpamjet e saj për të ardhmen e Kosovës ishte tema e konferencës njëditore e cila u organizua nga EULEX dhe u mbajt më 27 qershor 2019...

Maj 2019

Deklaratë për shtyp: Raportimet e mediave lidhur me përfshirjen e EULEX-it në operacionin e Policisë së Kosovës në veri

31 maj 2019

Për sa i përket raportimeve të fundit të cilat janë publikuar sot në një numër të mediumeve, EULEX-i dëshiron të theksojë se ky Mision nuk ka qenë asnjëherë dhe në asnjë mënyrë i përfshirë në operacionin e Policisë së Kosovës...

Drejtësi dhe mbrojtje për të gjithë – EULEX-i e shënon Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë

17 maj 2019

Për ta shënuar Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë (IDAHOT), EULEX-i do ta ngrejë dhe valojë Flamurin me ngjyrat e Ylberit në selinë e tij për ta ritheksuar zotimin e BE-së për mbrojtjen e të drejtave...

Prill 2019

KOMUNIKATË PËR MEDIA - Dita Kombëtare për Personat e Pagjetur: Përkushtimi i EULEX-it për zgjidhjen e fatit të të pagjeturve vazhdon

27 prill 2019

Në Ditën Kombëtare për Personat e Pagjetur, EULEX-i i përkujton personat që janë zhdukur dhe gjendjen e vështirë të familjeve të tyre në rrugëtimin për ndriçimin e fatit të personave të pagjetur në Kosovë.

Komandanti i Operacioneve Civile të BE-së e vizitoi Kosovën

03 prill 2019

Komandanti i Operacioneve Civile të BE-së, z. Vincenzo Coppola, e vizitoi Kosovën më 2 dhe 3 prill. Ai u takua me Presidentin Hashim Thaçi, Kryeministrin Ramush Haradinaj dhe Ministrin e Drejtësisë Abelard Tahiri...

Për komunikatat për media më të hershme klikoni më poshtë:
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015

këtu.

Zyra për Komunikim dhe Media