Komunikata për Shtyp

Komunikata për Shtyp

Deklaratë për shtyp: Raportimet e mediave lidhur me përfshirjen e EULEX-it në operacionin e Policisë së Kosovës në veri

31 maj 2019

Për sa i përket raportimeve të fundit të cilat janë publikuar sot në një numër të mediumeve, EULEX-i dëshiron të theksojë se ky Mision nuk ka qenë asnjëherë dhe në asnjë mënyrë i përfshirë në operacionin e Policisë së Kosovës të quajtur “Kontrabanda”, i cili është kryer të martën që shkoi më 28 maj. Prandaj, s’do mend të kuptohet se, asnjë pjesëtar i EULEX-it nuk është ndaluar për asnjë moment në lidhje me këtë.

Natyrisht, EULEX po kryen dhe do të vazhdojë të i kryejë detyrat e veta në përputhje me mandatin që ka.