Fillimi  BreadCrumbTrailer Zyra për Komunikim dhe Media  BreadCrumbTrailerKomunikata për Media

Komunikata për Shtyp

Dhjetor 2018

Komandanti i Operacioneve Civile të BE-së viziton Kosovën

07 dhjetor 2018

Komandanti i Operacioneve Civile të BE-së, Vincenzo Coppola e vizitoi Kosovën më 6 dhe 7 dhjetor. Gjatë vizitës së tij, ai u takua me Kryeministrin...

Nëntor 2018

Takimi i fundit i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit

21 nëntor 2018

PRISHTINË, 21.11.2018 – Shefja e Misionit EULEX Alexandra Papadopoulou sot në mjediset e EULEX-it ishte nikoqire e takimit të fundit të Bordit të Përbashkët Bashkërendues ...

Shtator 2018

EULEX-i e nderon Audrius Šenavičiusin

19 shtator 2018

Në këtë ditë, pesë vite më parë, Audrius Šenavicius e humbi jetën e tij deri sa po shërbente si doganier i EULEX-it. Audriusi u vra si pasojë e të shtënave me armë gjatë kohës kur ai me kolegët e tij po shkonin me makinë në pikën doganore në veri të Kosovës për ta filluar ndërrimin e tyre të punës.

Gusht 2018

Dita Ndërkombëtare e të Zhdukurve

30 gusht 2018

Sot ne përkujtojmë Ditën Ndërkombëtare të të Zhdukurve, duke ngritur vetëdijen për gjendjen e rëndë të të pagjeturve dhe familjeve të tyre në mbarë botën, dhe duke u rizotuar për zgjidhjen e fatit të të gjithë atyre që janë të zhdukur

Korrik 2018

Deklarata e EULEX-it në Lidhje me Raportin e Mediave

03 korrik 2018

Duke iu referuar një deklarate të shpërndarë sot nga një medium në Kosovë, siç i është atribuar zëdhënësit të EULEX-it, EULEX Kosovo dëshiron të qartësojë dhe përsërisë se - pas fillimit të mandatit të saj të ri më 15 qershor 2018 - Misioni nuk ka më funksione ekzekutive në sistemin e drejtësisë në Kosovë. Si të tillë, nuk mund të caktohen lëndë për gjyqtarët dhe prokurorët e EULEX-it, të cilët tashmë i kanë pushuar aktivitetet e tyre ekzekutive në EULEX.

Qershor 2018

MANDATI I RI I EULEX-it

08 qershor 2018

Pas vendimit të Këshillit dhe shkëmbimit të letrave ndërmjet Presidentit Hashim Thaçi dhe Përfaqësueses së Lartë të BE-së Federica Mogherini, Misioni EULEX ka marrë një mandat të ri deri më 14 qershor 2020.

Maj 2018

Takimi i Bordit të Përbashkët Koordinues për Sundimin e Ligjit mbajtur në Prishtinë

29 maj 2018

Prishtinë, 29 maj 2018 - Sot, Shefja e Zyrës së BE/Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së, Natalija Apostolova, Shefja e Misionit të EULEX-it në Kosovë, Aleksandra Papadopoulou, Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, së bashku me..

Aleancat për solidaritet – EULEX-i e shënon ditën ndërkombëtare kundër homofobisë, transfobisë dhe bifobisë

17 maj 2018

Sot, EULEX-i i bashkohet kremtimeve mbarë botërore të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë (IDAHOT). Në këtë ditë, ne e kremtojmë progresin e bërë ...

Në Prishtinë mbahet konferenca rajonale policore

17 maj 2018

Përfaqësuesit e policisë së Shqipërisë, Kroacisë, ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë, Sllovenisë dhe Kosovës do të marrin pjesë në një Konferencë Rajonale dy-ditore ...

Prill 2018

EULEX-i për Ditën Kombëtare të Personave të Pagjetur - Qytetarëve të Kosovës u duhet përmbyllja për humbjen e dhimbshme të dashurve të tyre

27 prill 2018

Në këtë ditë kur Kosova e shënon Ditën Kombëtare të Personave të Pagjetur, EULEX-i këtë vit dëshiron t’i përkujtojë...

Eichhorst në Prishtinë: BE-ja mirëpret njoftimin për fillimin e hartimit të Statutit të Asociacionit / Komunitetit të komunave me shumicë serbe në Kosovë

05 prill 2018

Angelina Eichhorst, Drejtoreshë për Evropën Perëndimore, Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë dhe Zëvendësdrejtoreshë Menaxhuese në Shërbimin Evropian të Veprimit të Jashtëm (EEAS), ishte në një vizitë dyditore në Prishtinë për të adresuar zhvillimet e fundit dhe hapat e ardhshëm urgjent

Mars 2018

EULEX shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas – Insistim për progres

08 mars 2018

Në këtë ditë, EULEX shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas, duke i nderuar arritjet e grave në sektorin e sundimit të ligjit, si brenda EULEX-it ashtu edhe në mbarë Kosovën.

Janar 2018

EULEX DËNON FUQISHËM VRASJEN E OLIVER IVANOVIC

16 janar 2018

EULEX dënon fuqishëm aktin kriminel që sot morri jetën e Oliver Ivanovic.

Për komunikatat për media më të hershme klikoni më poshtë:
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015

këtu.

Zyra për Komunikim dhe Media