Lajme

Nëntor

Policimi në komunitet përmes mënyrave bashkëkohore – Mediat sociale

29 nëntor2017

Një prej parimeve themelore të punës policore bashkëkohore është strategjia gjithëpërfshirëse e komunikimit që siguron dialog të dyanshëm mes policisë dhe komunitetit në të gjitha nivelet.

Luftimi i krimeve virtuale

24 nëntor2017

Në botën e sotme digjitale, madje vetëm një klikim në internet mund t'ju ekspozojë ndaj llojeve të ndryshme të rreziqeve virtuale dhe krimeve kibernetike.

Shtator

Fuqizimi i partneritetit mes EULEX dhe institucioneve të Kosovës për sundimin e ligjit

13 shtator2017

Shefja e Misionit të BE-së në Kosovë për Sundimin e Ligjit (EULEX) zj. Alexandra Papadopoulou takoi sot ministrin e ri të drejtësisë, z. Abelard Tahiri

EULEX i gatshëm të mbështesë sundimin e ligjit në Kosovë – zj. Papadopoulou Kryeministrit të ri

12 shtator2017

Shefja e EULEX-it Alexandra Papadopoulou takoi sot Kryeministrin e ri të zgjedhur të Kosovës, z. Ramush Haradinaj

Barazia gjinore është e drejtë themelore

08 shtator2017

Shefja e Misionit EULEX, Alexandra Papadopoulou, bisedoi me anëtarët e Lobit për Barazi Gjinore në Kosovë në Deçan për ta inkurajuar barazinë gjinore në përputhje me standardet e Bashkimit Evropian dhe praktikat më të mira

Gusht

Kërkimi për të zhdukurit - Rrëfimi i Fatimes

30 gusht2017

Njësoj sikur edhe çdo vit tjetër, Fatime Krasniqi shkoi tek përmendorja e bashkëshortit të saj në fshatin Qupevë e Ulët në Komunën e Klinës, ku ajo jeton me tre fëmijët e saj, për ta shënuar përvjetorin e tetëmbëdhjetë të zhdukjes së tij

Qershor

Rritja e kapaciteteve të prokurorëve kosovarë për ta luftuar korrupsionin

05 qershor2017

Javën e kaluar, zyra e Kryeprokurorit të EULEX-it e organizoi një trajnim dy ditor me fokus në rritjen e kapaciteteve të prokurorëve kosovarë për ta luftuar korrupsionin, me theks të veçantë në...

Maj

Shefja e Misionit EULEX Alexandra Papadopoulou takon studentë nga Fakulteti Juridik i Universitetit të Prishtinës

25 maj2017

Sot, Shefja e Misionit EULEX Alexandra Papadopoulou foli para studentëve të Fakultetit Juridik të Universitetit të Prishtinës. Pas një prezantimi të shkurtë rreth mandatit të Misionit dhe rreth sundimit të ligjit në Kosovë, fjala iu dha studentëve për të vazhduar me një ligjëratë shumë ndëraktive.

EULEX-i në mbështetje të regjistrit civil të qëndrueshëm në Kosovë

25 maj2017

Njësia këshilluese e EULEX-it për punë të brendshme organizoi dy aktivitete të ndara në lidhje me ngritjen e vetëdijesimit rreth procedurave ekzistuese dhe përfitimeve nga ofrimi i shërbimeve të gjendjes civile dhe regjistrimit civil qytetarëve nga veriu i Kosovës

Riintegrimi i të burgosurve - projekt i EULEX-it për mbështetjen e Shërbimit Korrektues të Kosovës

22 maj2017

Në kuadër të përpjekjeve të vazhdueshme për mbështetjen dhe fuqizimin e institucioneve të vendit, ashtu siç parashihet me mandatin që ka, Njësia korrektuese e EULEX-it mbajti një punëtori/trajnim njëjavor për rreth 20 zyrtarë të Shërbimit Korrektues të Kosovës.

EULEX shënon Ditën e BE-së

10 maj2017

Dje, Zyra e BE-së në Kosovë shënoi Ditën e Evropës duke organizuar aktivitete të ndryshme edukative dhe kulturore në mbarë Kosovën.

Këshilltarja kryesore e EEAS Mara Marinaki i vizitoi gratë në Kosovë

04 maj2017

Si pjesë e vizitës së saj që po vazhdon në Kosovë, Mara Marinaki, Ambasadorja dhe Këshilltarja Kryesore për çështje Gjinore e EEAS, së bashku me Alexandra Papadopoulou, Shefe e Misionit EULEX, u takuan me ...

Mars

Studentë nga Beogradi e vizituan EULEX-in – Ne duam të ardhme më të mirë

16 mars2017

Dymbëdhjetë studentë nga Universiteti i Beogradit, Fakulteti i Shkencave Politike, të përkrahur nga OJQ Iniciativa Rinore për të Drejta të Njeriut (IRDNJ), u takuan me Shefen e Misionit EULEX Alexandra Papadopoulou për t’i kuptuar më mirë mandatin dhe sfidat aktuale të këtij Misioni.

Shefja e Misionit EULEX u takua me studentë dhe profesorë të Programit për të Drejta të Njeriut në Fakultetin Juridik të Harvardit

14 mars2017

Shefja e Misionit EULEX, zjs. Alexandra Papadopoulou u takua sot me zj. Rebecca Agule, Anëtare e Avokatisë Klinike nga Programi për të Drejta të Njeriut në Fakultetin Juridik të Harvardit dhe me studentët e juridikut Christian Hines, Katrina Braun dhe Jared Small për të diskutuar lidhur me angazhimet e EULEX-it për fuqizimin e institucioneve kosovare të sundimit të ligjit.

Të mos e lëmë askënd prapa

08 mars2017

Nga Alexandra Papadopoulou, Shefe e Misionit të bashkimit Evropian për Sundimin E ligjit në Kosovë

Shkurt

Shefja e Misionit EULEX iu drejtua parlamentarëve: Nëse sfidat janë të përbashkëta, edhe zgjidhjet duhet të jenë po aq të përbashkëta

20 shkurt2017

Gjatë diskutimit në panel me temën “Fuqizimi i bashkëpunimit mes shteteve...

EULEX mbajti seminar treditor për Shërbimin Korrektues të Kosovës mbi temën e aftësive të negocimit

17 shkurt2017

Divizioni i EULEX-it për Fuqizim mbajti seminar treditor në burgun e Lipjanit temë e së cilit ishte përmirësimi i aftësive të negocimit në situata të krizave.

Janar

Konferenca vjetore e prokurorëve të Kosovës

30 janar2017

Më 28 janar në Prishtinë u mbajt konferenca vjetore e prokurorëve të Kosovës. Në këtë konferencë ishin të pranishëm mbi 200 prokurorë, si dhe Zëvendësshefi i Misionit, Bernd Thran, dhe Kryeprokurori i EULEX-it, Claudio Pala.

Shefja e Misionit EULEX vazhdon me vizitat e saj të rregullta në mbarë Kosovën

25 janar2017

Sot, Shefja e Misionit EULEX zj. Alexandra Papadopoulou vizitoi Manastirin Ortodoks Serb në Deçan...

Studentët e programit master e vizituan EULEX-in

19 janar2017

Dje, studentët e programit Master Evropian për të Drejtat e njeriut dhe demokratizim (EMA) dhe të Qendrës Ndëruniversitare Evropiane (EIUC), Venedik e vizituan Misionin EULEX në Kosovë.

Për lajmet më të hershme klikoni vitin përkatës:
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Komunikim dhe Media