European Union External Action
FacebookTwitterYoutube
Për EULEX Sektori Ekzekutiv Sektori i Fuqizimit Zyra për media Mundësi Punësimi Tenderët Kontakte
Search

Fillimi BreadCrumbTrailer Multimedia

Më shumë për Multimedia ...

Sundimi i ligjit dhe pse është i rëndësishëm ai

Më 22 nëntor 2017, Ian Bancroft dhe Dragana Nikolic-Solomon nga EULEX-i morën pjesë në një panel bashkëbisedimi në Mitrovicën Veriore për Sundimin e ligjit dhe pse është i rëndësishëm ai, të organizuar nga Qendra Informative e Be-së.
Gjatë diskutimit u trajtuan shqetësimet lidhur me Sundimin e ligjit me të cilat ballafaqohen qytetarët në jetën e tyre të përditshme.

Legally Correct

Përderisa ky mision në mënyrë të natyrshme përqendrohet shumë në korrektësinë politike të tij, ai gjithashtu nuk duhet ta harrojë rëndësinë e korrektësisë ligjore. Stafi i misionit të EULEX-it përfshin shumë ekspertë ligjorë që punojnë brenda shtyllave të shumta të sistemit të drejtësisë.

Unioni Rinor i CDU-së e vizitoi EULEX-in

Dje, një grup prej njëzet anëtarëve të Unionit Rinor të CDU-së nga Oberfranken e vizituan selinë e EULEX-it në Prishtinë.
Ata u pritën nga Zv. Shefi i Misionit, Bernd Thran dhe Gunnar Eichholz nga Zyra Politike të cilët e njoftuan këtë grup lidhur me mandatin e EULEX-it, sukseset e tij, sfidat dhe rolin e tij në kuadër të pranisë së gjerë të BE-së në Kosovë. Prezantimet u pasuan nga një diskutim i gjallë.

EULEX-i i dhuron automjete Ministrisë së Punëve të Brendshme

Dje, EULEX-i ia dorëzoi 30 automjete Ministrisë së Punëve të Brendshme. Këto donacione u bënë për Inspektoratin Policor të Kosovës, Agjencinë e Regjistrimit Civil, Departamentit për Shtetësi, Azil dhe Migrim dhe Departamentit për Siguri Publike.
Ceremonia e dhënies së këtij donacioni u mbajt në ambientet e Ministrisë së Punëve të Brendshme në Prishtinë ku të pranishëm ishin Zv. Shefi i Misionit EULEX Bernd Thran dhe Ministri i Punëve të Brendshme Flamur Sefaj.
EULEX-i e ka një traditë të gjatë të dhurimit të automjeteve dhe pajisjeve tjera institucioneve të Kosovës në mbështetje të iniciativave për ndërtimin e kapaciteteve dhe zbatimit të praktikave më të mira.

Ministri i Punëve të Jashtme të Finlandës e vizitoi EULEX-in

Dje, Shefja e Misionit EULEX zj. Alexandra Papadopoulou u takua me Ministrin e Punëve të Jashtme të Finlandës, z. Timo Soini.
Zj. Papadopoulou bashkë me Ministrin shkëmbyen pikëpamje lidhur me situatën e tanishme në Kosovë dhe e njoftoi lidhur me mandatin e këtij Misioni dhe angazhimet e tij për të ndihmuar në fuqizimin e institucioneve të sundimit të ligjit në Kosovë. Po ashtu, ajo e falënderoi Ministrin për kontributin e vlefshëm të Finlandës në EULEX.

Zëvendës-Shefi i Misionit EULEX e priti ZV-Komandantin e ri të KFOR-it

Sot, Zëvendës Shefi i EULEX-it, Bernd Thran u takua me Zëvendës Komandantin e ri të KFOR-it, Gjeneral Brigade Janos Csombok, të cilin e prezantoi zyrtarisht Zv. Komandanti në largim i KFOR-it, Gjeneral Brigade Christian Riener.

EULEX-i i priti studentët e Studimeve Evropiane për vizitë në këtë Mision

Sot, 28 shtator, studentë nga Instituti për Studime Evropiane nga Universiteti Teknik Chemnitz e vizituan Misionin EULEX si pjesë e vizitës studimore të tyre në Kosovë.

Shefja e Misionit EULEX u takua me Zëvendëskryeministrin

Në vazhdën e takimeve me partnerët vendas dhe ndërkombëtarë në Kosovë, Shefja e Misionit për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) zj. Alexandra Papadopoulou e zhvilloi sot një takim me Zëvendëskryeministrin z. Enver Hoxhaj. Zj. Papadopoulou e uroi z. Hoxhajn për detyrën e re, si dhe e theksoi rëndësinë e vazhdimit të bashkëpunimit në mes të EULEX-it dhe institucioneve të Kosovës në fushën e sundimit të ligjit. Po ashtu, gjatë këtij takimi Shefja e Misionit e theksoi rëndësinë e përkushtimit të institucioneve kosovare për tejkalimin e sfidave aktuale në fushën e sundimit të ligjit.

Shefja e EULEX-it u takua me Ministrin e Punëve të Jashtme

Shefja e Misionit të Sundimit të Ligjit në Kosovë (EULEX), Alexandra Papadopoulou, u takua sot me Ministrin e ri të Punëve të Jashtme dhe Zëvendëskryeministrin e Kosovës, z. Behgjet Pacolli
Shefja e EULEX-it e përgëzoi z. Pacolli për pozitën e tij të re duke e theksuar rëndësinë e vazhdimit të partneritetit ndërmjet institucioneve të Kosovës dhe EULEX-it në fushën e sundimit të ligjit, e cila është shumë e rëndësishme për Kosovën.

  

EULEX Kosovo © E drejta e autorit & Heqja e përgjegjësisë
Rr. Muharrem Fejza, Ndërtesa Farmed, P.O. Box: 268 10000 Pristina, Kosovo
Tel: +381 (0) 38 78 2000 Fax: +381 (0) 38 78 4556 :: info@eulex-kosovo.eu