European Union External Action
FacebookTwitterYoutube
Për EULEX Sektori Ekzekutiv Sektori i Fuqizimit Zyra për media Mundësi Punësimi Tenderët Kontakte
Search

Fillimi BreadCrumbTrailer Qendra informuese për çështje gjinore BreadCrumbTrailer Gratë në drejtësi

Femrat në uniformë të kaltër e bëjnë ndryshimin

Ruajtja e vendit të krimit dhe mbledhja e provave forenzike, qofshin ato gjurmë gishtërinjsh apo gjurmë këpuce, një pjesë floku apo ndonjë fije tjetër, mund të janë vendimtare nëse një kriminel do të shpëtojë apo do të gjykohet për atë vepër.

Avokimi proaktiv për të drejtën ndërkombëtare dhe të drejtat e njeriut: njihuni me Marianne Fennema

Ofrimi i këshillave juridike për çdo ditë EULEX-it lidhur me çështje të ndryshme, komplekse dhe mjaft të rëndësishme, është pjesë e një dit të zakontë e punës për Marianne Fennema.

Nga Parlamenti Evropian në Misionin e BE-së për Sundim të Ligjit

Alina Matache ka qenë e përfshirë në punën e Bashkimit Evropian që në ditët e para si studente, çka e bënë këtë një prej arsyeve kryesore pse ajo i ndjekë vlerat e BE-së me buzëqeshje, përkushtim, dhe entuziazëm.

E pasionuar për sundimin e ligjit

Llogaridhënia, përgjegjësia dhe vendosmëria për të punuar, janë tiparet e jashtëzakonshme të Shkelqesa Ibrahimit, e cila punon për Prokurorinë Speciale të Kosovës si këshilltare për ekipin e prokurorëve ndërkombëtarë dhe vendës të cilët merren me raste të profilit të lartë.

Silke Sielaff – Nuk keni nevojë të kërkoni leje

Ju prezantojmë Silke Sielaff, zyrtare policore nga Gjermania dhe shefe e Zyrës për Operacione të Përbashkëta në EULEX (ZOP), detyra e së cilës është bashkërendimi...

Gruaja në uniformë që sjell ndryshime

Njihuni me gruan nismëtare e cila i komandon policët dhe e gëzon respektin e tyre. Kolonele Taibe Canolli është gruaja e parë nga Kosova e cila e mbanë gradën më të lartë në polici. Ajo është inspirim për gjeneratat e kosovareve të reja të cilat përpiqen të arrijnë barazi më të madhe në institucionet e Kosovës për sundimin e ligjit.

Katrin Gluic – Është në interesin e çdo kujt që të luftohet krimi i organizuar dhe korrupsioni

Kur ishte vajzë e vogël në Kroaci, njerëzit shpesh e pyesnin se çfarë do të bëhet kur të rritej. Fare pa u hamendur, ajo do të përgjigjej: “Unë dua të bëhem police”, dhe kështu ajo e ndoqi ëndrrën e saj të fëmijërisë.

Zbatimi i të drejtave të njeriut në praktikë – njihuni me Heidi Lempiö

Të drejtat e njeriut janë element esencial i zhvillimit të sistemit ligjor bashkëkohor. Ato po ashtu kanë qenë temë lidhëse e karrierës së Heidi Lempiö në fushën e drejtësisë.

Punojmë së bashku për të arritur rezultate – Njihuni me Barbora Kacikova

Një pjesë e konsiderueshme e punës së EULEX-it ka të bëjë me lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet njerëzve që merren me zbatimin e ligjit dhe që kanë prejardhje të ndryshme kombëtare dhe kulturore. Barbora Kacikova, një police sllovake, tashmë ka fituar shumë përvojë në këtë fushë përkundër moshës së re.

Puna e policit e lidhur ngushtë me komunitetin – Njiheni Maria van der Hart

Shoqërimi dhe të qenit pjesë e bashkësisë janë tipare thelbësore të punës si police për Maria van der Hart. Puna në EULEX i ka ofruar asaj mundësi të mirë për ta zbatuar këtë parim në praktikë.

  

EULEX Kosovo © E drejta e autorit & Heqja e përgjegjësisë
Rr. Muharrem Fejza, Ndërtesa Farmed, P.O. Box: 268 10000 Pristina, Kosovo
Tel: +381 (0) 38 78 2000 Fax: +381 (0) 38 78 4556 :: info@eulex-kosovo.eu