Fillimi  BreadCrumbTrailerZyra për Informim  BreadCrumbTrailerLajme  BreadCrumbTrailerFuqizimi i femrave - fuqizim i...

Fuqizimi i femrave - fuqizim i shoqërisë! Radio UNMIK i interviston femrat që punojnë në EULEX

08 mars 2015

Çdo vit, 8 marsi, Dita Ndërkombëtare e Gruas, është një kohë për të reflektuar mbi progresin e bërë, të bëjmë thirrje për ndryshim dhe të festojmë aktet e guximit dhe vendosmërisë nga gratë të cilat kanë luajtur rol të jashtëzakonshëm në historinë e vendeve dhe komuniteteve të tyre. Tema e këtij viti, "Fuqizimi i Gruas – Fuqizimi i njerëzimit!" parasheh një botë ku çdo grua dhe vajzë të mund të praktikojë zgjedhjen e saj, si në edukim, në ardhmëri, të ketë të hyra materiale, të jetoj në shoqëri pa dhunë dhe diskriminim, dhe të jetë pjesëmarrëse në politikë...

Radio Ophelia vizitoi EULEX-in, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit, dhe kërkoi nga gratë vendore dhe ndërkombëtare që punojnë në sektorin e sundimit të ligjit, të flasin në lidhje me karrierën e tyre, në atë që mund të përshkruhet si bota e meshkujve. T’i ndëgjojmë.

Në Anglisht kliko këtu.
Në Shqip kliko këtu.
Në Serbisht kliko këtu.

 

Në Anglisht kliko këtu.
Në Shqip kliko këtu.
Në Serbisht kliko këtu.

 Në Anglisht kliko këtu.
Në Shqip kliko këtu.
Në Serbisht kliko këtu.

Prapa

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX