Fillimi  BreadCrumbTrailerMultimedia  BreadCrumbTrailerShefja e Misionit EULEX u takua me përfaqësuesit...

Shefja e Misionit EULEX u takua me përfaqësuesit e Qendrës Burimore për Personat e Pagjetur

14 shkurt

Dje, në selinë e EULEX-it në Prishtinë, Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou u takua me përfaqësuesit e Qendrës Burimore për Personat e Pagjetur (QBPP) bashkë-kryesuesit, z.Bajram Qerkini dhe z. Milorad Trifunović. Po ashtu, të pranishëm në takim ishin ekspertët e EULEX-it nga kjo fushë.

Qendra Burimore për Personat e Pagjetur, një OJQ e themeluar në muajin mars 2017, përqendrohet në bashkërendimin e aktiviteteve të familjeve të personave të pagjetur në Kosovë në kërkim të zbardhjes së fatit të më të dashurve të tyre. Kjo Qendër mbështetet nga UNMIK-u.

EULEX-i ka kontribuar në kërkimet e Kosovës për të pagjeturit me anë të një ekipi të ekspertëve mjeko-ligjorë të cilët punojnë në Institutin e Mjekësisë Ligjore në kuadër të Ministrisë së Drejtësisë së Kosovës. Angazhimet e tyre për t’u ndihmuar autoriteteve lokale për përcaktimin e fatit të pagjeturve janë duke vijuar. Paralelisht me këtë, gjatë viteve të kaluara, EULEX-i e ka trajnuar ekipin lokal të terrenit për të kryer vlerësime të lokacioneve dhe zhvarrime.
 

Prapa

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX