Gratë udhëheqëse në sektorin e sigurisë – njihuni me Zyrafete Imeraj

Një ditë e rëndomtë e punës për Zyrafeten është gjithçka përveç se e zakonshme. Si Zëvendës-Drejtore e Qendrës së Paraburgimit në Pejë, dita e saj fillon me një raport të plotë 24-orësh për situatën e përgjithshme në këtë qendër.

“Dhuna mbetet dhunë dhe ajo nuk duhet të tolerohet. Raportojeni atë!” – Njihuni me Rreshteren Xhemile Behluli

E frymëzuar nga babai i saj Sejdi Behluli, një ish-polic, bëri që drejtimi i karrierës së Rreshteres Xhemile Behluli të ishte shumë i qartë në moshë shumë të re.

Arritje përkundër vështirësive – Ritva Vahakoski na qon nëpër udhëtimin e saj të karrierës së pasur në shërbimin korrektues

“Qelia 21”, një tregim autobiografik i një të burgosuri në Finlandë, nxiti dëshirën e jashtëzakonshme të Ritvas nëntëmbëdhjetëvjeçare që të eksplorojë botën sfiduese të shërbimeve korrektuese.

Një nga femrat e para me uniformë të Policisë së Kosovës – Kolonele Afërdita Mikullovci

“Mos harro përse ke filluar,” shkruan në një citat të varur në një mur të stacionit policor në Mitrovicën jugore. Sa herë që Afërdita e shikon...

Gratë dhe burrat të bashkuar në kërkim të barazisë gjinore – Takoni Chiara Tagliani

Gjëja e parë që vëreni tek Chiara është buzëqeshja e saj ngjitëse që transmeton bukurinë e saj të brishtë, por njëkohësisht edhe të madhe...

Thyerja e heshtjes: Feride Rushiti flet për dy dekada të punës me të mbijetuarit e torturës

Jeta ndodh ndërsa ne jemi të zënë duke bërë plane. Ashtu të paktën na është thënë. Kurse jeta ndonjëherë ka plane më të mëdha për ne. I tillë ishte rrugëtimi...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

Nëse nuk mund të vallëzoj, nuk dua të jem pjesë e revolucionit – Igballe Igo Rogova

Sikur sytë të mund të flisnin, do të kishin me qindra tregime për të treguar. Kjo është përshtypja të cilën e jep Igballe Rogova, e njohur si Igo, gjatë momenteve të para të takimit me të.

Nga Holanda në Prishtinë: njihuni me Jenny Filet

Hipur në motoçikletën e saj duke u kthyer në shtëpi nëpër rrugët me kanale prej Amsterdamit në Hoorn, Jenny Filet po e mendonte mundësinë e largimit nga Holanda për të bërë diçka të re.