Lajme

NJËSIA MJEKËSORE E EULEX NË AKSION

21 dhjetor 2020

 

Njësia mjekësore ofron kujdesin mjekësor primar dhe urgjent për pjesëtarët e personelit të EULEX-it.
Roli i njësisë mjekësore të EULEX-it është bërë edhe më i rëndësishëm pas shpërthimit të pandemisë covid-19 

Përveç mirëqenies fizike të punësuarve të tij, EULEX-i kujdeset edhe për mirëqenien emocionale dhe mendore të tyre.
Njësia mjekësore e koordinon një program të mbështetjes nga kolegët, i cili përbëhet nga 20 vullnetarë të trajnuar në mënyrë të veçantë, të cilët ofrojnë mbështetje emocionale për kolegët në situata kritike.