Fillimi  BreadCrumbTrailerMultimedia  BreadCrumbTrailerKush e përcakton agjendën për raportim rreth...

Kush e përcakton agjendën për raportim rreth krimit të organizuar dhe korrupsionit

31 janar

Dje, prokurorja nga EULEX-i Ewa Korpi bëri një prezantim në tryezën e rrumbullakët me temën ‘Kush e përcakton agjendën për raportim rreth krimit të organizuar dhe korrupsionit’.

I organizuar nga BIRN në Kosovë, ky diskutim, mes të tjerash, u përqendrua në temat për qasjen në informata si kriter për të siguruar raportim cilësor rreth krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Raporti i prokurorive me mediat duhet, për aq sa është e mundur, të karakterizohet me transparencë dhe qasshmëri, duke i pasur parasysh rregullat e konfidencialitetit dhe interesat e mundshme  të të dyshuarve, viktimave dhe dëshmitarëve. Përmes një qasjeje të hapur, secili mund të ndihmojë të sigurojë që mbulueshmëria të jetë sa më e saktë dhe e gjithanshme.

Raportimet nga mediat në përgjithësi, dhe veçanërisht gazetaria investigative nga gazetarë të asociuar  apo të pavarur, apo edhe OJQ-të, janë në mesin e burimeve më të rëndësishme të ngritjes së vetëdijesimit publik rreth korrupsionit.
 

Prapa

Gratë në sundimin e ligjit

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.