Fillimi  BreadCrumbTrailerZyra për Informim  BreadCrumbTrailerLajme  BreadCrumbTrailerEULEX-i merr pjesë në aktivitetet 16...

EULEX-i merr pjesë në aktivitetet 16 ditore kundër dhunës në bazë gjinore

25 nëntor 2015

Në ditën ndërkombëtare për mënjanimin e dhunës kundër grave më 25 nëntor fillon një fushatë globale gjashtëmbëdhjetë ditore që ka për qëllim bashkimin e shoqërive në luftimin e dhunës në bazë gjinore. Fushata zgjatë deri në ditën e të drejtave të njeriut më 10 dhjetor. 

Në program përfshihen një duzinë ngjarjesh, duke filluar nga ekspozitat deri tek diskutimet në panel dhe shfaqjet teatrore. Një listë e plotë e ngjarjeve është në dispozicion në faqen e fushatës

Ngjyra tematike e fushatës është e portokallta, për të reflektuar shpresë për një të ardhme më të ndritur para.  Gjatë fushatës, pikat e referimit dhe mediat në mbarë botën do të bëhen të portokallta për të treguar mbështetje. Të gjithë janë të mirë se ardhur të marrin pjesë dhe të veshin ngjyrë portokalli gjatë fushatës.

Fushata 16-ditore në Kosovë bashkërendohet nga Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore. Në këtë grup të përbërë nga shumë akterë përshihen institucionet e Kosovës, organizatat e shoqërisë civile, agjencitë dhe misionet ndërkombëtare, përfshirë EULEX-in. 

Po ashtu shih raportin e EULEX-it: “Përgjigjet e Policisë dhe të Prokurorisë ndaj Dhunës në Familje në Kosovë.” 

Prapa

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX