Fillimi  BreadCrumbTrailerZyra për Informim  BreadCrumbTrailerLajme  BreadCrumbTrailerReagimet e policisë dhe të...

Reagimet e policisë dhe të prokurorëve ndaj dhunës në familje në Kosovë

03 nëntor 2015

Sektori i Fuqizimit i EULEX-it në bashkëpunim me këshilltarët e misionit për çështje gjinore dhe me bashkëpunimin e plotë të të gjitha institucioneve të Kosovës ka kënaqësinë të ndajë me ju raportin “Reagimet e policisë dhe të prokurorëve ndaj dhunës në familje në Kosovë.”

Në frymën e mandatit të EULEX-it për monitorimin, mentorimin dhe këshillimin e Policisë së Kosovës dhe të Prokurorive Themelore përmes Këshillit Prokurorial të Kosovës, Sektori për Fuqizim ka kryer një hulumtim lidhur me reagimin e këtyre institucioneve ndaj dhunës në familje. Hulumtimi është kryer në bashkëpunimin me këshilltarët e misionit për çështje gjinore. 

Në raportin përfundimtar shqyrtohet situata aktuale lidhur me reagimin e Policisë së Kosovës dhe të Prokurorive Themelore ndaj incidenteve të dhunës në familje në Kosovë. Në pajtim me këtë, në raport jepen rekomandime për Policinë e Kosovës, për Prokuroritë Themelore, për EULEX Kosova dhe për aktorët e tjerë lidhur me mënyrën e reagimit të hershëm dhe efektiv ndaj viktimave të dhunës në familje.

Shpresojmë që informatat e paraqitura në këtë raport do të jenë të dobishme për juve. 

Prapa

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX