Fillimi  BreadCrumbTrailerZyra për Informim  BreadCrumbTrailerLajme  BreadCrumbTrailerDiskutim në një tryezë të...

Diskutim në një tryezë të rrumbullakët me gratë pjesëtare të Policisë së Kosovës

14 korrik 2015

Me rastin e vizitës së një delegacioni nga Policia e Holandës, EULEX-i organizoi një diskutim jo formal  për rolin e grave në Policinë e Kosovës. Pjesëmarrëset e kishin përfshirë edhe bordin e Shoqatës së Grave të Policisë së Kosovës, i themeluar në vitin 2013.

Gjatë tryezës së rrumbullakët këshilltarja për çështje gjinore nga Policia e Holandës ndau përvojat e saj përkitazi me përparimin e rolit të grave në polici, veçanërisht në strukturat udhëheqëse. Veç kësaj, EULEX-i bëri një prezantim të punës aktuale në formë të një raporti për dhunën në familje, si dhe për rrjetin e ri të personave kontaktues për çështje gjinore, dhe për projektet e ardhshme. 

Diskutimi i gjallë u zhvillua për disa tema, duke filluar nga balancimi i punës dhe jetës, e deri te çështjet e lidhura me punën. Mbajtja në punë e policeve ishte theksuar në mënyrë specifike, duke qenë se përqindja e numrit të grave ka shënuar rënie ndonëse numri i aplikantëve femra është rritur.  

Përmirësimi i qasjes së barabartë në përparim në karrierë përmes mënyrës së rregullt ishte parë si një hap i rëndësishëm, meqë stafi aktual i policeve përfshin individë me kualifikime të larta për t’u ngritur në detyrë. Tryeza e rrumbullakët përfundoi me marrje të mendimeve lidhur me bashkëpunimin e ardhshëm për çështje gjinoret në mes të EULEX-it dhe Policisë së Kosovës. 

 

Prapa

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX